Γενέθλια στον «Ελληνικό Κόσμο»!

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλια του παιδιού σας με διαφορετικό τρόπο επιλέγοντας εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν στόχο την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, την ομαδικότητα και δημιουργούν μια ανεπανάληπτη εμπειρία γιορτής!

Οι μικροί μας φίλοι με τους καλεσμένους τους θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στα ειδικά σχεδιασμένα, για αυτή τη ξεχωριστή ημέρα, εκπαιδευτικά προγράμματα από τους Μουσειοπαιδαγωγούς του «Ελληνικού Κόσμου» και να παρακολουθήσουν μια προβολή Εικονικής Πραγματικότητας στη «Θόλο», ενώ οι γονείς/συνοδοί θα περνούν τον χρόνο τους στον ειδικά διαμορφωμένο για την εκδήλωση, φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

  • Για παιδιά από 5 έως 12 ετών.
  • Η διάρκεια κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 60' λεπτά.
  • Ενημερωθείτε για τις Προβολές Εικονικής Πραγματικότητας στην Θόλο.
  • Προσφέρονται ειδικές εκπτώσεις στο πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για τα αναμνηστικά δώρα των καλεσμένων σας.
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα πιο όμορφα γενέθλια στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!
Για πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ.: 212 254 0000
Προτεινόμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα


Στα ίχνη του θρυλικού καπετάν Μπαντάγκα

Ο καπετάν Μπαντάγκα δεν ζει πια, εδώ και πολλά χρόνια. Η φήμη του όμως δεν έχει σβήσει! Μένει ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου! Όλοι άλλωστε γνωρίζουν ότι στο μακρινό νησί του έχει κρύψει τον θρυλικό θησαυρό του. Άραγε τι θα συμβεί όταν πέσει στα χέρια των επίδοξων πειρατών μας ο παλιός, φθαρμένος χάρτης; Θα καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία και να ζήσουν την περιπέτεια;

Δραστηριότητες ετοιμότητας και γρηγοράδας εμπνευσμένες από το μαγικό πειρατικό κόσμο! Παίζουμε και δοκιμάζουμε τις αντοχές μας αλλά και την παρατηρητικότητα μας.

Τρύπα είναι και γυρίζει και το γέλιο μας χαρίζει!

Μια τρύπα εδώ, μια τρύπα εκεί, μια τρύπα παραπέρα… Αν το καλοσκεφτεί κανείς τρύπες υπάρχουν παντού γύρω μας! Άλλες μεγάλες και άλλες μικρές, κάποιες ασπρόμαυρες ή και χρωματιστές, ίσως αστείες ή φοβερές, μας παρασύρουν σε ασυνήθιστα παιχνίδια. Έχεις αναλογιστεί πόση εκπαίδευση χρειάζεται κάποιος για να αναδειχθεί σε μέγα και τρανό τρυπολόγο;

Δραστηριότητες παρατήρησης, ευστοχίας και κίνησης συναντιούνται και δημιουργούν ένα διαφορετικό πρόγραμμα με αφορμή τις τρύπες.

Απ' την τέχνη πιανόμαστε, στο παιχνίδι αφηνόμαστε

Πώς ένα γκράφιτι φορτώνει στις πλάτες μας μπαλόνια; Γιατί τα μουστάκια του Νταλί γίνονται παιχνίδι; Έργα και ζωγράφοι έρχονται να γεμίσουν με παιχνίδι τη γιορτή μας.

Δραστηριότητες: Παιχνίδια κίνησης, παρατήρησης, μνήμης και δημιουργίας με αφορμή διάσημα έργα τέχνης.

Για εκείνον ήταν άθλοι, για εμάς... παιχνιδάκι!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με ταχύτητα, εξυπνάδα, θάρρος και τόλμη ακολουθούμε τα χνάρια του Ηρακλή, του πιο διάσημου ήρωα όλων των εποχών. Ο Όλυμπος μας περιμένει!

Δραστηριότητες: Παιχνίδια με κίνηση, δράση και σκέψη εμπνευσμένα από τους άθλους του Ηρακλή.

Κυνηγώντας τον δράκο

Συναγερμός στο παλάτι! Ένας τρομερός δράκος κατέλαβε την πηγή με το νερό. Επίδοξοι ιππότες και τολμηρές πριγκίπισσες, αναλαμβάνουν να διώξουν το δράκο μακριά...

Δραστηριότητες: δοκιμασίες όπως ισορροπίας, ευκινησίας, ευστοχίας καθώς και  γρίφοι και μας βοηθούν να διώξουμε το δράκο μακριά!


Παίδες εν δράσει

Ολυμπιακά αθλήματα και έτσι και αλλιώς! Ανακαλύπτουμε, πειραματιζόμαστε γελάμε! Γιορτάζουμε τα γενέθλια των φίλων μας συμμετέχοντας σε αγωνίσματα του χθες και του σήμερα. Θα δοκιμαστούν οι σωματικές μας ικανότητες, αλλά κυρίως οι αντοχές μας στο γέλιο.

Δραστηριότητες: Παιχνίδια εμπνευσμένα από αγωνίσματα αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων.

Don't Miss Out!

Educational Programs

READ

Latest News
& Announcements

Stay informed about all the events and news of the "Hellenic Cosmos" Cultural Center