Οι προβολές αυτές δεν είναι διαθέσιμες

Για να δείτε τις τρέχουσες προβολές πατήστε εδώ

Previous Screenings

Επιστροφή στη σελήνη... για πάντα!

Η «Θόλος», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου», επελέγη φέτος, μαζί με 120 πλανητάρια σε όλο τον κόσμο, να προβάλει την ψηφιακή ταινία «Επιστροφή στη Σελήνη... για πάντα!» του Βραβείου Google Lunar X! Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Θόλος» είναι το μόνο θέατρο εικονικής πραγματικότητας που έχει επιλεγεί στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα πλανητάρια είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Previous Screenings

Η Γη είναι το Σπίτι μας

Με εξαιρετική ζωντάνια και εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά παρουσιάζεται το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Παράλληλα, προτείνονται καθημερινοί τρόποι για την αντιμετώπισή του, που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως για παράδειγμα οι ανανεώσιμες πηγές και η ανακύκλωση. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι μία πολική αρκούδα και ένα ψάρι, που με τη σειρά τους επηρεάζονται από τη δική μας συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η βιωσιμότητά τους.

Previous Screenings

Κατακτώντας τους Ουρανούς. Ένα όνειρο της ανθρωπότητας

Η ταινία που έλαβε το Βραβείο σκηνοθεσίας στο FullDome Festival τον Ιούνιο του 2013, περιγράφει το μυστήριο της κατάκτησης των ουρανών από τον άνθρωπο, μέσα από την οπτική του Λεονάρντο ντα Βίντσι, των αδελφών Ράιτ και άλλων εφευρετών. Οι θεατές παρακολουθούν τις πιο σημαντικές προσπάθειες του ανθρώπου να πετάξει και ανακαλύπτουν πώς αυτό το άπιαστο όνειρο της ανθρωπότητας έγινε πραγματικότητα!

Previous Screenings

Παγωμένοι Κόσμοι

Η ταινία, μια παραγωγή της Evans & Sutherland και του Μουσείου Φυσικών Επιστημών του Χιούστον, με την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου του Νιου Χάμσαϊρ, είναι ένα περιπετειώδες ταξίδι με κατεύθυνση τις περιοχές της Αρκτικής και της Ανταρκτικής. Στόχος είναι ο θεατής να ανακαλύψει τα οικοσυστήματα που αναπτύσσονται εκεί και να εντοπίσει πώς η επιβίωσή τους είναι συνδεδεμένη με τη δική μας! Ο πάγος διαμορφώνει ακόμη το τοπίο και τα φυσικά συστήματα σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Don't Miss Out!

Educational Programs

READ

Latest News
& Announcements

Stay informed about all the events and news of the "Hellenic Cosmos" Cultural Center