Press Releases

Ο Παππούς έχει Πίεση κάνει Πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου

Η ξέφρενη κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου επανέρχεται σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη φέτος το καλοκαίρι και κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουλίου στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε μια παραγωγή της εταιρείας Μέθεξις. Τον ρόλο του Παππού ερμηνεύει ο Τάσος Χαλκιάς. Μαζί του, ο Κρατερός Κατσούλης, η Μαριλού Κατσαφάδου, η Δήμητρα Στογιάννη, η Ηρώ Πεκτέση και ο Άρης Αντωνόπουλος.

Press Releases

"The Verdict" by Barry Reed at "Theatron"

The "Hellenic Cosmos" Cultural Centre welcomes the theatrical play "The Verdict" by Barry Reed in October. Grigoris Valtinos plays the role of a resilient and incorruptible lawyer in a dark and complex case. Following the huge success of Gregory Xenopoulos's "Contessa Valeraina", Petros Zoulias undertakes to direct a deeply social judicial drama in an ambitious production by the Foundation of the Hellenic World and Theasis Cultural Actions.

Press Releases

Η έκθεση της Denny Theocharakis - Assembling Memories στον «Ελληνικό Κόσμο»

Η ατομική έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη με έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας, εγκαταστάσεις και οπτικοακουστικά μέσα έχει θεματικό πυρήνα το παλιό εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ στον Βόλο και φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Press Releases

Βραβείο Ανταποκριτών «Ευπρέπεια 2023»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) τιμήθηκε με το Βραβείο Ανταποκριτών «Ευπρέπεια 2023» σε μία ξεχωριστή τελετή απονομής. Το βραβείο αυτό είναι για εμάς μία αναγνώριση στο έργο του ΙΜΕ, που προβάλλει την πλούσια ελληνική παράδοση, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Press Releases

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024

Ο «Ελληνικός Κόσμος» γιορτάζει τη Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024, με θέμα «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα» το Σάββατο 18 Μαΐου, με δύο ξεχωριστές δωρεάν δράσεις.

Press Releases

«Το Καρναβάλι των Ζώων» συνεχίζεται στον «Ελληνικό Κόσμο»

Το διασημότερο μουσικό παραμύθι «Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux) του Camille Saint-Saëns που έχει γραφτεί για παιδιά συνεχίζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το έργο που έχουν αγαπήσει οι μικροί μας φίλοι παρουσιάζεται σε κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, μεταλλόφωνο και κρουστά από την εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ και τον Χρήστο Τριπόδη. Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Κυριακή, στις 11:30 και στις 16:30, στην αίθουσα «Ιφιγένεια».

Press Releases

Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους.

Press Releases

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για την παράσταση «Οι Άθλιοι»

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο θίασος και οι συντελεστές της παράστασης «Οι Άθλιοι», παρουσία της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου Δημήτρη Εφραίμογλου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θρασύβουλου Γιάτσιου, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το φλουρί κέρδισε ο Ιβάν Σβιτάιλο. 

Press Releases

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται η έκθεση World of Robots, στις 4 Φεβρουαρίου 2024

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την έκθεση World of Robots που παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 4 Φεβρουαρίου 2024 και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον κόσμο των ρομπότ, προσφέροντας τους μία συναρπαστική εμπειρία που θα τους μαγέψει. 

Press Releases

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για την παράσταση «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»

Με χαρούμενη και εορταστική διάθεση ο θίασος και οι συντελεστές της παράστασης «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου Δημήτρη Εφραίμογλου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θρασύβουλου Γιάτσιου, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Press Releases

Σμύρνη μου Αγαπημένη In Concert - Νέες Ημερομηνίες!

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης συνθέτης της θεατρικής παράστασης αλλά και της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» έρχεται  για δύο μοναδικές συναυλίες στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Στον χώρο στον οποίο η θεατρική παράσταση της Μιμής Ντενίση ήταν sold-out για τρία συνεχόμενα χρόνια. Μαζί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, τη Γλυκερία, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Θοδωρή Μέρμηγκα και τη Σοφία Μέρμηγκα θα αποδώσουν μουσικές  στιγμές και τραγούδια της παράστασης αλλά και της ταινίας σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη. 

Press Releases

«Κυνηγώντας το όνειρο» της Ζέφης Συρίβλη

Το παιδικό βιβλίο της Ζέφης Συρίβλη, με τίτλο «Κυνηγώντας το όνειρο», και εικονογράφηση της Μαρίνας Ρούσσου κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας πραγματεύεται το ταξίδι, που κάνουμε, με σκοπό να πετύχουμε τα όνειρά μας.

Press Releases

Επίσημη Πρεμιέρα της Παράστασης «Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint-Saëns

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» του Camille Saint-Saëns, σε σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια Χρήστου Τριπόδη. Παρευρέθηκαν οι: Μυρτώ Αλικάκη, Ιωάννης Απέργης, Χάρης Χιώτης, Παναγιώτα Βιτετζάκη και ο Σταύρος Νικολαΐδης.

Press Releases

Με νέα ρομπότ εμπλουτίζεται η έκθεση “World of Robots” στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η έκθεση World of Robots που παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού από τις 22 Σεπτεμβρίου 2023 προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον κόσμο των ρομπότ, προσφέροντας τους μία συναρπαστική εμπειρία που θα τους μαγέψει.

Press Releases

Συνέντευξη Τύπου, για την παράσταση «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σας προσκαλεί στη Συνέντευξη Τύπου, για την παράσταση «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, με τη Νένα Μεντή, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 μ.μ. στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», παρουσία όλων των ηθοποιών και των συντελεστών της παράστασης.

Press Releases

Πρόσκληση στην Παρουσίαση του Παιδικού Βιβλίου «Κυνηγώντας το όνειρο» της Ζέφης Συρίβλη

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της Ζέφης Συρίβλη, με τίτλο «Κυνηγώντας το όνειρο» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Press Releases

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

To Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία προσκαλεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15:00 άτομα με ακουστική αναπηρία να παρακολουθήσουν τη διαδραστική περιήγηση «Αγία Σοφία, 1500 Χρόνια Ιστορίας», παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), στη Θόλο, το «Θέατρο» Εικονικής Πραγματικότητας του ΙΜΕ, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος SMART SUBS.

Press Releases

Επίσημη Πρεμιέρα της παράστασης «Οι Άθλιοι» στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ», σε σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, μαζί με έναν θίασο 22 καταξιωμένων και ταλαντούχων ηθοποιών.

Press Releases

Δελτίο Τύπου - Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας του Γρηγορίου Ξενόπουλου

Δελτίο Τύπου 27/11/2023 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣτου Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ομώνυμο ρόλο η μεγάλη μας πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει από τις 20 Δεκεμβρίου...

Press Releases

Τα Φώτα της Πόλης, του Τσάρλι Τσάπλιν

Δελτίο Τύπου 30/10/2023 Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου Στίχοι: Σταύρος Σταύρου Σκηνοθεσία: Αμάλια Μπένετ Από 25 Οκτωβρίου 2023 Η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και την κριτική επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Ένας άνεργος...

Don't Miss Out!

Educational Programs

READ

Latest News
& Announcements

Stay informed about all the events and news of the "Hellenic Cosmos" Cultural Center