Καλοκαίρι στην Πόλη 2023

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου»
επανέρχεται για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση,
ψυχαγωγία και πολύ-πολύ παιχνίδι!

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα, υλοποιεί και φέτος το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη», για τέσσερα δεκαήμερα:

  • Α' Δεκαήμερο: 19/6/2023 - 30/6/2023
  • Β' Δεκαήμερο: 03/7/2023 - 14/7/2023
  • Γ' Δεκαήμερο: 17/7/2023 - 28/7/2023
  • Δ' Δεκαήμερο: 28/8/2023 - 08/9/2023

Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. Υλοποιείται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα.

Για δέκα ολόκληρες ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις & πειράματα, προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας, κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται σίτιση (πρόγευμα και γεύμα) που συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα για τα παιδιά. Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Τα πειράματα Φυσικής και Χημείας που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Καλοκαίρι στην πόλη 2023», έχουν την επιστημονική επιμέλεια της ομάδας του PLANET PHYSICS. Πρόκειται για πολύ εντυπωσιακά πειράματα, που ενθουσιάζουν τα παιδιά κι έχουν υψηλή εκπαιδευτική αξία. 

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» επιστρέφει ανανεωμένη, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ημερήσιο πρόγραμμα:

08:00 - 09:00: Άφιξη στον «Ελληνικό Κόσμο»
09:00 - 10:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
10:30 - 11:00: Δεκατιανό
11:00 - 13:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
13:30 - 14:00: Μεσημεριανό γεύμα
14:00 - 15:00: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
15:00 - 16:45: Απογευματινή ζώνη (κατ' επιλογή)
16:45 - 17:00: Αναχώρηση

Λίγα λόγια για τη φετινή θεματική:

Σας αρέσουν τα «ταξίδια», τα μυστήρια και οι εξερευνήσεις; Αγαπάτε τις επιστήμες, τις τέχνες και τα πειράματα; Είστε 5-12 ετών, με διάθεση για παιχνίδι και γνώση; Τότε, ο «Ελληνικός Κόσμος» είναι το κατάλληλο μέρος για να περάσετε όμορφες, αξέχαστες και δημιουργικές στιγμές το φετινό καλοκαίρι.

Τα μεγάλα «ταξίδια» του μικρού Αρχιμήδη

Ο Αρχιμήδης, είναι ένα παιδί που του αρέσει να παρατηρεί τον κόσμο γύρω του κι αγαπά πολύ τις επιστήμες και την Αρχαία Ελλάδα. Η διάθεσή του για εξερεύνηση τον οδηγεί στα πιο απίθανα «μέρη»! Τι θα συμβεί, όμως, όταν βρεθεί μπροστά σ' ένα μυστηριώδες αντικείμενο; Μια περιπλάνηση στον κόσμο των τεχνών, των επιστημών, της ιστορίας και της μυθολογίας τον περιμένει, με συνταξιδιώτες όλους εσάς!

Χρειάζεται να κάνω κράτηση για να συμμετέχει το παιδί μου σε ένα δεκαήμερο;
Ναι! Χρειάζεται έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο 212 254 0000.
Πόσο κοστίζει η συμμετοχή σε ένα δεκαήμερο;
  • Για κάθε παιδί 360 ευρώ ανά δεκαήμερο μέχρι τις 15:00 και 395 ευρώ μέχρι τις 17:00.
  • Για τα μέλη της παιδικής λέσχης «ΙΜΕάκια» και για το δεύτερο ή και περισσότερα παιδιά της ίδιας οικογένειας παρέχονται ειδικές εκπτώσεις. Αντίστοιχα, εκπτώσεις παρέχονται και για την επιλογή δύο δεκαημέρων.
  • Για online προπώληση πατήστε εδώ
Πώς θα έρθουμε στον «Ελληνικό Κόσμο»;
O «Ελληνικός Κόσμος» βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 254, στην περιοχή του Ταύρου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Ποιος αναλαμβάνει τη μεταφορά των παιδιών προς και από τον «Ελληνικό Κόσμο»;
Τα παιδιά έρχονται και αποχωρούν από τον «Ελληνικό Κόσμο» με τους γονείς τους ή τον ενήλικα συνοδό τους, για τον οποίο έχει ενημερωθεί το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών.
Σε ποιους χώρους υλοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα;
Σε όλους τους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Κάθε ομάδα έχει το δικό της σημείο συγκέντρωσης.
Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το πρόγραμμα;
Σε παιδιά από 5 έως 12 ετών.
Συμμετέχουν στις δραστηριότητες όλα μαζί;
Όχι, χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες, σύμφωνα με την ηλικία τους.
Έχω δύο παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Μπορούν να είναι μέλη της ίδιας ομάδας;
Με γνώμονα την καλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα, είναι σημαντικό αυτά να εντάσσονται στην ανάλογη ηλικιακή ομάδα.
Γίνεται ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων;
Πριν από την έναρξη κάθε δεκαημέρου, αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε κάθε γονέα ή κηδεμόνα όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του προγράμματος.
Συμπληρώνουμε κάποια αίτηση συμμετοχής;
Μάλιστα, αυτό γίνεται δια ζώσης την πρώτη μέρα κάθε δεκαημέρου. Η αίτηση περιλαμβάνει στοιχεία δικά σας και του παιδιού, καθώς κι άλλες σημαντικές πληροφορίες όπως π.χ. αλλεργίες, θέματα υγείας κ.ά.
Χρειάζεται να έχει το παιδί κάτι μαζί του;
Καλό είναι κάθε παιδί να έχει μαζί του ένα τσαντάκι το οποίο θα περιέχει παγούρι με νερό, αντηλιακό, καπέλο και για τα μικρότερα παιδιά μια αλλαξιά ρούχα. Όλα τα υλικά που αφορούν το πρόγραμμα και τη διατροφή, παρέχονται από τον «Ελληνικό Κόσμο».
Τι πρέπει να φοράνε τα παιδιά;
Ελαφριά, άνετα ρούχα που δε μας πειράζει να λερωθούν ή να ταλαιπωρηθούν. Επίσης άνετα, κλειστά παπούτσια.
Ποιες ώρες είναι τα γεύματα;
Το δεκατιανό προσφέρεται στις 10:30 π.μ. και το μεσημεριανό στη 1:30 μ.μ.
Τι περιλαμβάνει το διαιτολόγιο;
Συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα στα παιδιά.
Πόση ώρα διαρκεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα;
Από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, με δυνατότητα άφιξης το πρωί 08:00-9:00. Παράλληλα, τις μεσημεριανές ώρες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, υλοποιούνται εκπαιδευτικά εργαστήρια ποικίλης θεματολογίας από εξωτερικούς συνεργάτες. Οι δραστηριότητες αυτές είναι προαιρετικές, με επιπλέον χρέωση.
Πού παραμένουν τα παιδιά πριν την έναρξη του προγράμματος;
Κατα το διάστημα 8:00 π.μ.- 9:00 π.μ., τα παιδιά παραμένουν στην Εστία Κυβερνοχώρου, όπου υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία κ.λπ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τι δραστηριότητες περιλαμβάνει;
Κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου τα παιδιά περνούν από όλες τις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» (προβολές Εικονικής Πραγματικότητας, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα) και πολλές ακόμη, σχεδιασμένες ειδικά για κάθε θεματική ενότητα (κινητικά και επιτραπέζια παιχνίδια, κατασκευές, παιχνίδια εμπιστοσύνης, μνήμης κ.λπ.)
Υπάρχουν εξωτερικές δραστηριότητες;
Ναι, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναπαράσταση μιας ανασκαφής», που εφαρμόζεται τις πρωινές ώρες στο Κτήριο 9 του «Ελληνικού Κόσμου». Τα παιδιά μεταφέρονται εκεί με πούλμαν.
Με ποιον τρόπο μπορώ να εκφράσω την άποψή μου για το πρόγραμμα;
Προφορικά στους αρμόδιους μουσειοπαιδαγωγούς που σχεδιάζουν και υλοποιούν το πρόγραμμα, στη διεύθυνση του «Ελληνικού Κόσμου», αλλά και συμπληρώνοντας το ανάλογο φυλλάδιο αξιολόγησης στο τέλος κάθε δεκαημέρου, ένα εργαλείο πολύ σημαντικό για τη διαρκή βελτίωση του προγράμματος.

 

 

Don't Miss Out!

Educational Programs

READ

Latest News
& Announcements

Stay informed about all the events and news of the "Hellenic Cosmos" Cultural Center