Η Γη είναι το Σπίτι μαςΗ ψηφιακή παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) «Η γη είναι το σπίτι μας» προβάλλεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμο». Με πρωταγωνιστή μια πολική αρκούδα, η παραγωγή αυτή προσεγγίζει με ευθύνη το μείζον θέμα του περιβάλλοντος και της προστασίας του.


Μετά την προβολή μικροί και μεγάλοι θεατές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ευχάριστο παιχνίδι περιβαλλοντικών γνώσεων.
Από το 2008 προβάλλεται στη «Θόλο» του «Ελληνικού Κόσμου» η τρισδιάστατη ψηφιακή ταινία του ΙΜΕ «Η Γη είναι το σπίτι μας», ευαισθητοποιώντας μικρούς και μεγάλους έτσι ώστε να συμβάλλουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, στην προστασία του περιβάλλοντος.Με εξαιρετική ζωντάνια και εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά παρουσιάζεται το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Παράλληλα, προτείνονται καθημερινοί τρόποι για την αντιμετώπισή του, που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως για παράδειγμα οι ανανεώσιμες πηγές και η ανακύκλωση.Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι μία πολική αρκούδα και ένα ψάρι, που με τη σειρά τους επηρεάζονται από τη δική μας συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η βιωσιμότητά τους.

Μετά την προβολή μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ευχάριστο παιχνίδι περιβαλλοντικών γνώσεων.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»