Στους εκθεσιακούς χώρους του «Eλληνικού Kόσμου» διοργανώνονται μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, που έχουν στόχο να παρουσιάσουν ποικίλες όψεις του ελληνικού πολιτισμού. Βασίζονται σε σύγχρονο μουσειολογικό σχεδιασμό, αξιοποιούν την υψηλή τεχνολογία και αποβλέπουν στην ενεργό συμμετοχή των επισκεπτών. Όλες οι εκθέσεις συνοδεύονται από εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία οργανώνουν και υλοποιούν οι μουσειοπαιδαγωγοί του Ιδρύματος. Ακόμη, πλαισιώνονται από εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας και κόμβους Διαδικτύου που παρέχουν επιπλέον πληροφορίες, παιχνίδια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις για όλες τις ηλικίες.

Προηγούμενες Εκθέσεις

denny theocharakis | assembling memories

Η ατομική έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη με έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας, εγκαταστάσεις και οπτικοακουστικά μέσα έχει θεματικό πυρήνα το παλιό εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ στον Βόλο και φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Προηγούμενες Εκθέσεις

World of Robots

Η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον κόσμο των ρομπότ προσφέροντας τους μία συναρπαστική και διαδραστική εμπειρία που θα τους μαγέψει. Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο διάσημα ρομπότ, όπως το Metal Alien και το WALL·E, καθώς επίσης και τα πιο γνωστά ρομπότ από τις αγαπημένες μας ταινίες blockbuster. Περιηγηθείτε στις μοναδικές εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας και ζήστε μια απόλυτη εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομπότ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Προηγούμενες Εκθέσεις

To πάρκο της Επιστήμης. Ο Αρχιμήδης στο Planet Physics

Ένα εντυπωσιακό πάρκο αφιερωμένο στην Επιστήμη ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Πρόκειται για ένα μοναδικό Πάρκο με εκθέματα εμπνευσμένα από τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη, τις μηχανές της αρχαιότητας και τους νόμους της Φυσικής.

Προηγούμενες Εκθέσεις

ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Όλυμπος “μετακομίζει” στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», “ανοίγει” τις πόρτες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας και το θρυλικό της Δωδεκάθεο.

Προηγούμενες Εκθέσεις

«απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών»: Σύγχρονο εικαστικό αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη της πορεία στον Βόλο και τη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η έκθεση «απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών»: Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ», εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, στις 20:00, στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», στο πλαίσιο των εορτασμών για το έτος 2021, επέτειο 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια Ίρις Κρητικού. H έκθεση συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Λύκειο των Ελληνίδων / Παράρτημα Βόλου που είχε και την αρχική παραγωγή της και το Μουσείο Teriade - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη της Μυτιλήνης.

Προηγούμενες Εκθέσεις

CITY OF ROBOTS

Η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα Μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Προηγούμενες Εκθέσεις

Ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων. Μία άλλη έκθεση

H έκθεση φιλοξενήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» από την 1η Μαρτίου 2004 έως τις 5 Δεκεμβρίου 2006. Μέσα από εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας, η έκθεση πρόβαλλε με πρωτότυπο τρόπο τη φυσιογνωμία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Aρχαιότητα και κυρίως στη Nεότερη εποχή, παρέχοντας ερεθίσματα για σκέψη σχετικά με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Προηγούμενες Εκθέσεις

ICE AGE - ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ…

2012.000 χρόνια πριν. Η τελευταία εποχή των Παγετώνων φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος της! Στη Γη μαζί με τους πρώτους ανθρώπους κατοικούν μεγαλοπρεπή μαμούθ, προϊστορικές τίγρεις, σμιλόδοντες, γιγαντιαίοι βραδύποδες, γλυπτόδοντες, προϊστορικές αρκούδες και άλλα μεγαλοπρεπή πλάσματα. Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εξερεύνησης του φανταστικού κόσμου αυτών των προϊστορικών πλασμάτων, συνοδευόμενη από τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει για αυτά.

Προηγούμενες Εκθέσεις

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα... Εθνικές Επέτειοι και Ιστορική Μνήμη

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που φιλοξενήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» και την πρώτη σε επισκεψιμότητα στην Eλλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Yπουργείου Παιδείας. Mε αφορμή τις εθνικές επετείους της 28ης Oκτωβρίου και της 25ης Mαρτίου, η έκθεση είχε στόχο τη σύγχρονη προσέγγιση της ιστορίας και επιχειρούσε μια διαφορετική «ανάγνωση» ιστορικών θεμάτων, πέρα από το σχολικό εγχειρίδιο.

Προηγούμενες Εκθέσεις

ENIGMA 2

από τον ΚΩΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Μία μεγαλειώδης αναδρομική έκθεση
στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Προηγούμενες Εκθέσεις

«Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου!»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 17:00, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την έκθεση με τα εξαιρετικά έργα που ξεχώρισε η Κριτική Επιτροπή στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εικαστικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου!», με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Προηγούμενες Εκθέσεις

BODY WORLDS

H αυθεντική έκθεση Body Worlds για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Προηγούμενες Εκθέσεις

PLANET PHYSICS

Η διαδραστική και επιμορφωτική έκθεση Φυσικής παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Προηγούμενες Εκθέσεις

ΔΙΑΧΡΟΝΙΕΣ

Η έκθεση «ΔΙΑΧΡΟΝΙΕΣ», η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο 2018 στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα από τις 25 Φεβρουαρίου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η έκθεση αποτελεί έναν οργανικό διάλογο μεταξύ των πρωτότυπων εκθεμάτων από τις συλλογές του Μουσείου Λάρισας με έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών.

Προηγούμενες Εκθέσεις

Επετειακή Έκθεση για τα 90 χρόνια από την Κατασκευή του Φράγματος του Μαραθώνα

Με αφορμή τα 90 χρόνια (1929-2019) από τα Εγκαίνια των σπουδαίων έργων κατασκευής του Φράγματος, καθώς και της τεχνητής Λίμνης του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ για πρώτη φορά εκθέτει τεκμήρια από το Ιστορικό της Αρχείο, παρουσιάζοντας αδημοσίευτο υλικό.  Η Επετειακή Έκθεση «Η Μεγάλη Πρόκληση» για την ιστορία του Φράγματος του Μαραθώνα πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος), από τις 12 Νοεμβρίου 2019 έως 29 Μαρτίου 2020.

Προηγούμενες Εκθέσεις

Ελληνική Μόδα, 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου», διοργανώνουν την έκθεση «Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» από τις 31 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Διάρκεια...

Προηγούμενες Εκθέσεις

ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

Βυθιστείτε στη θάλασσα του «Ελληνικού Κόσμου»! Μια κατάδυση στον μαγικό κόσμο των Ωκεανών με δεινόσαυρους και προϊστορικά τέρατα.

Προηγούμενες Εκθέσεις

«Tα Ωραία του Πέραν»

Εγκαίνια: Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 | Ώρα 19:30 Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού   Συμμετέχουν: Όλγα Αλεξοπούλου, Νίκος Βατόπουλος, Τάσος Βενετσανόπουλος,  Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέας Γεωργιάδης, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Μηνάς Καμπιτάκης, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Ένη Κούκουλα, Αλέξανδρος...

Προηγούμενες Εκθέσεις

«Τhe Champion»

Ελάτε να δοκιμάσετε την τεχνική σας, τις αντοχές και τα αντανακλαστικά σας, να συναγωνιστείτε, να παίξετε, να μάθετε και να μετρήσετε τη δύναμη και τα ταλέντα σας! Γνωρίζετε τα όριά σας; Ανακαλύψτε τον «πρωταθλητή» που κρύβεται μέσα σας μαζί μας!

Προηγούμενες Εκθέσεις

UMBRELLA

Ο Παύλος Μότσης σας καλεί να μοιραστείτε μια “ Umbrella ”, μια φορητή ελπίδα με τους άτλαντες των έργων του που κρατάνε καθαρούς ουρανούς και διασχίζουν μόνο με μια “ Umbrella ” χαλεπούς καιρούς. 16 Οκτωβρίου - 04 Νοεμβρίου 2018 Μια σύγχρονη εικαστική έκθεση με τίτλο “Umbrella” αποτελούμενη...

Προηγούμενες Εκθέσεις

ΙΔΕΑ – Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία

Μια εντυπωσιακή έκθεση για την εξέλιξη της σκέψης των Αρχαίων Ελλήνων μέσα από όλα τα σπουδαία τεχνικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του Αρχαίου Κόσμου

Από τον Μάρτιο 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Προηγούμενες Εκθέσεις

ΕΡΩΣ ΗΡΩΣ, ένα εικαστικό παζλ με θέμα τον έρωτα

Η ομαδική εικαστική έκθεση «Έρως Ήρως» με επιμέλεια της κυρίας Ίριδας Κρητικού άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό την Παρασκευή 19 Μαΐου, παρουσιάζοντας μια πλειάδα έργων από διακεκριμένους, αλλά και ανερχόμενους εικαστικούς με κεντρικό άξονα τον Έρωτα και την Επιθυμία. Μετά την...

Προηγούμενες Εκθέσεις

ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ - Ταξίδι στην Αιωνιότητα

Η έκθεση «ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ-Ταξίδι στην Αιωνιότητα» δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να ταξιδέψει χιλιάδες χρόνια πριν, να πάρει μέρος στην ανασκαφή του σπουδαίου Βρετανού αρχαιoλόγου Howard Carter και να νιώσει τη συγκίνηση και τον θαυμασμό από το πλήθος και τη λάμψη των εκατοντάδων...

Προηγούμενες Εκθέσεις

Στη Χώρα των Δεινοσαύρων

Μία εντυπωσιακή έκθεση που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους! Από 22 Σεπτεμβρίου στον «Ελληνικό Κόσμο».

Προηγούμενες Εκθέσεις

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ». Μια πρωτοποριακή έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, με τα πολύτιμα αντικείμενα του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ» επιχειρούν μιαν άλλη προσέγγιση στην ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έτσι όπως αυτή εξελίσσεται από τα χρόνια της Επανάστασης του 1821 έως τις μέρες μας. Στο κουφάρι ενός πλοίου, που συνθέτει το σκηνικό της έκθεσης, αναπτύσσονται όλα τα σημαντικά...

Προηγούμενες Εκθέσεις

«Star Wars Stories» στον «Ελληνικό Κόσμο»! Η έκθεση σπάνιων παιχνιδιών που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι σε ταξιδεύει σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά...

Ο μακρινός γαλαξίας του Star Wars μεταφέρεται στον «Ελληνικό Κόσμο»! Τόσο οι μικροί μας φίλοι, όσο και οι θαυμαστές κάθε ηλικίας των Star Wars θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον ιππότη Τζεντάι που κρύβουν μέσα τους, να θαυμάσουν συλλεκτικά παιχνίδια και τα ελληνικά συλλεκτικά κόμιξ...

Προηγούμενες Εκθέσεις

«Toy Stories» στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
Μια έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών

Μια έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών απ' όλο τον κόσμο, με τίτλο «Τοy Stories» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η έκθεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 100 σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), μία από από τις μεγαλύτερες συλλογές παιχνιδιών του κόσμου.

Προηγούμενες Εκθέσεις

ΚουκλοπαίΖΟΥΜΕ;

Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ" 15 χρόνια πορείας ανάμεσα στο θέατρο και στα εικαστικά

Αναδρομική έκθεση με κούκλες, κατασκευαστικά στάδια και βίντεο με αποσπάσματα παραστάσεων της ομάδας εικαστικού θεάτρου κούκλας «Πράσσειν άλογα», από το 1998 που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα.

Προηγούμενες Εκθέσεις

«Λεονάρντο Ντα Βίντσι: O Ανθρωπος, O Εφευρέτης, H Ιδιοφυία»

Εφευρέτης, καλλιτέχνης, επιστήμονας, μηχανικός, γλύπτης, βιολόγος, μουσικός, αρχιτέκτονας, φιλόσοφος. O Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Ο Ανθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυία» που τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενηθεί σε πάνω από 20 πόλεις του κόσμου (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Λατινική Αμερική, Καναδά) έρχεται από 18 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», για να παρουσιάσει τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου της μοναδικής αυτής ιστορικής φυσιογνωμίας.

Προηγούμενες Εκθέσεις

«Λεονάρντο Ντα Βίντσι: O Ανθρωπος, O Εφευρέτης, H Ιδιοφυία»

Εφευρέτης, καλλιτέχνης, επιστήμονας, μηχανικός, γλύπτης, βιολόγος, μουσικός, αρχιτέκτονας, φιλόσοφος. O Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Ο Ανθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυία» που τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενηθεί σε πάνω από 20 πόλεις του κόσμου (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Λατινική Αμερική, Καναδά) έρχεται από 18 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», για να παρουσιάσει τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου της μοναδικής αυτής ιστορικής φυσιογνωμίας.

Προηγούμενες Εκθέσεις

«Το πρόβατο» -Οδοιπορικό στον ποιμενικό βίο: Αρχιτεκτονική και Τέχνη

Μέσα από έργα τέχνης, φωτογραφικό, οπτικοακουστικό υλικό και αρχιτεκτονικές κατασκευές, η Έκθεση παρουσιάζει πτυχές της ευρωπαϊκής κληρονομιάς του ποιμενικού βίου, από τη μυθολογία, τους συμβολισμούς, μέχρι και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Από τις 15 Οκτωβρίου έως και 15 Νοεμβρίου 2013 στον «Ελληνικό Κόσμο».

Προηγούμενες Εκθέσεις

«Το πρόβατο» -Οδοιπορικό στον ποιμενικό βίο: Αρχιτεκτονική και Τέχνη

Μέσα από έργα τέχνης, φωτογραφικό, οπτικοακουστικό υλικό και αρχιτεκτονικές κατασκευές, η Έκθεση παρουσιάζει πτυχές της ευρωπαϊκής κληρονομιάς του ποιμενικού βίου, από τη μυθολογία, τους συμβολισμούς, μέχρι και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Από τις 15 Οκτωβρίου έως και 1 Δεκεμβρίου 2013 στον «Ελληνικό Κόσμο».

Προηγούμενες Εκθέσεις

Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!

Ψηφιακή έκθεση που καλεί τους επισκέπτες να μεταφερθούν στο μέλλον με άμεσο, διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.
Από τις 21 Απριλίου 2013 στον «Ελληνικό Κόσμο».

Προηγούμενες Εκθέσεις

Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!

Ψηφιακή έκθεση που καλεί τους επισκέπτες να μεταφερθούν στο μέλλον με άμεσο, διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Η έκθεση έχει ολοκληρωθεί. Για τις τρέχουσες εκθέσεις του «Ελληνικού Κόσμου» μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Προηγούμενες Εκθέσεις

130 χρόνια Νίκος Καζαντζάκης

Ο «Ελληνικός Κόσμος», σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, παρουσιάζουν μια έκθεση-αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συγγραφέα με τίτλο: «130 χρόνια Νίκος Καζαντζάκης». Η έκθεση, που διοργανώνεται με αφορμή τα 130 χρόνια από τη γέννησή του, πραγματοποιείται πρώτη φορά στην Αθήνα.

Προηγούμενες Εκθέσεις

Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική

Η έκθεση «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική» έρχεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και, μέσα από διαφορετικές προκλήσεις και δραστηριότητες, μεταφέρει τους επισκέπτες στην πιο παγωμένη ήπειρο του πλανήτη. Τους καλεί να ζήσουν στις ακραίες συνθήκες που...

Προηγούμενες Εκθέσεις

Ecosmosis

Από τις 30 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου 2012 πραγματοποιείται στο Κτήριο 1 του «Ελληνικού Κόσμου» η έκθεση Ecosmosis. Η έκθεση αποτελεί ένα εικαστικό τρισδιάστατο διαδραστικό περιβάλλον που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τον οικολογικό κτηριακό και τοπιακό σχεδιασμό...

Προηγούμενες Εκθέσεις

Μύθοι και τέρατα

Η επιτυχημένη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, που ήρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα, ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους.

Προηγούμενες Εκθέσεις

Meditations_on_eBook

Ομαδική έκθεση έργων τέχνης με τίτλο "Meditations on eBook"

Προηγούμενες Εκθέσεις

Ιστορίες Νομισμάτων - Αφηγήσεις πόλεων

Εκατόν εξήντα νομίσματα από την Ιδιωτική Συλλογή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, την τέταρτη μεγαλύτερη συλλογή μικρασιατικών νομισμάτων στον κόσμο. Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, από τη Θράκη έως τη Μεσοποταμία και από τον 6ο αι. π.Χ. έως τον 3ο αι. μ.Χ.

Προηγούμενες Εκθέσεις

Μαγεία και Βυζάντιο

Φωτογραφίες, σχέδια αντικειμένων και κείμενα Βυζαντινών λογίων αποτελούσαν το υλικό της έκθεσης «Μαγεία και Βυζάντιο», η οποία επιχειρούσε να προσεγγίσει το φαινόμενο της μαγείας μέσα από τα μάτια των Βυζαντινών. Η έκθεση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2010), που φέτος (2010) είχε θέμα «Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά: Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο».

Προηγούμενες Εκθέσεις

Μπορεί ένα τεχνολογικό προϊόν να εμπνεύσει την Tέχνη;

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα επιχείρησε να δώσει ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός με θέμα «Lexus is – Η τέχνη της τεχνολογίας», που διοργάνωσαν η Lexus, σε συνεργασία με το περιοδικό Car and Driver, τους αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) και με την υποστήριξη του...

Προηγούμενες Εκθέσεις

Το Βραχιόλι: Νεοελληνικό και Ethnic 19ος-20ός αιώνας

Περισσότερα από διακόσια βραχιόλια -νεοελληνικά καθώς και άλλων λαών-, αποτέλεσμα μακροχρόνιας συλλεκτικής προσπάθειας της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κατερίνας Κορρέ-Ζωγράφου, παρουσιάστηκαν στη έκθεση του Ιδρύματος «Το Βραχιόλι: Νεοελληνικό και Ethnic 19ος-20ός αιώνας». Η έκθεση επικεντρωνόταν όχι μόνο την αισθητική αξία του κοσμήματος αλλά και την ιστορική και κοινωνική του διάσταση.

Προηγούμενες Εκθέσεις

GALERIE ZYGOS

Από το 2004 έως το καλοκαίρι του 2007 η Galerie Zygos ήταν χορηγός της αίθουσας Τέχνης στο Κτήριο 7, φιλοξενώντας αξιόλογους Έλληνες εικαστικούς.

Προηγούμενες Εκθέσεις

Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά

Η έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσκαλούσε τους επισκέπτες να στοχαστούν πάνω στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της παιδείας, της ισονομίας, της ελευθερίας του λόγου, της κοινωνικότητας και της συνεισφοράς στα κοινά και να αναλογιστούν τη σημασία τους για τις σύγχρονες κοινωνίες.

Προηγούμενες Εκθέσεις

Σταυροφορίες: Μύθος και Πραγματικότητα

Πολύτιμα εκθέματα από 21 μουσεία, αρχαιολογικές εφορείες και ιδιωτικές συλλογές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Μάλτα συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά σε μία μεγάλη ιστορική και αρχαιολογική έκθεση, για να αφηγηθούν, με τη συμβολή της τεχνολογίας των πολυμέσων, την ιστορία των σταυροφοριών και τις αλληλεπιδράσεις που προκάλεσαν στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 5 Ιουνίου 2005.

Προηγούμενες Εκθέσεις

Κρόσσια, Χιτώνες, Ντουλαμάδες, Βελάδες - 4000 Χρόνια Ελληνικής Φορεσιάς

Η διαχρονική εξέλιξη της ελληνικής ενδυμασίας σε μία έκθεση-πολυθέαμα που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος (ΠΛΙ) από το Σεπτέμβριο του 1999 έως το Φεβρουάριο του 2003.

Προηγούμενες Εκθέσεις

Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών

Αναδρομή στην ιστορία των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών από το Θαλή και τον Πυθαγόρα μέχρι τον Αρχιμήδη και τον Ερατοσθένη, αλλά και τους Βυζαντινούς και 'Aραβες λόγιους που μετέφεραν τη γνώση αυτή στην Ευρώπη της Αναγέννησης.

Προηγούμενες Εκθέσεις

Θέατρο, μια τέχνη τεχνών

Μία έκθεση για την τέχνη του θεάτρου και τους ανθρώπους του, αλλά και τις «τέχνες» που συναντιούνται πάνω στη σκηνή για να δημιουργήσουν μια παράσταση.

Προηγούμενες Εκθέσεις

Θησαυροί μέσα από έναν κουμπαρά

Η ιστορία του νομίσματος, η αποταμίευση και η ιστορία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέσα από απλά κείμενα και φωτογραφικό υλικό, που ταυτόχρονα δίνουν στοιχεία για την οικονομική ιστορία της Ελλάδας. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» το χρονικό διάστημα 2005-2007.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»