Ο «Ελληνικός Κόσμος» πραγματοποιεί επίσης έκτακτα εκπαιδευτικά προγράμματα, με αφορμή κυρίως τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, τις εθνικές επετείους ή άλλα γεγονότα που μπορούν να κινήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και να τα παρακινήσουν να εκφραστούν και να δράσουν δημιουργικά.

Αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα δεν είναι διαθέσιμα

Για να δείτε τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα πατήστε εδώ

Προηγούμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εργοστάσιο Συναρμολόγησης Αναμνήσεων

Στο εμβληματικό εργοστάσιο της ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ ένα μυστήριο πλανάται…  τα σχέδια συναρμολόγησης (blue prints) που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αυτοκινήτων έχουν εξαφανιστεί ! Τι ακριβώς έχει συμβεί; Ποιος μπορεί  να τα έχει πάρει και ποια είναι η τύχη τους; Μια σειρά από δοκιμασίες, γρίφους και  παγίδες θα μας οδηγήσουν σε μια περιπέτεια όπου οι μνήμες του παρελθόντος γίνονται αφορμή για έμπνευση και δημιουργία.

Προηγούμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Πάσχα στον «Ελληνικό Κόσμο». Ένα πασχαλινό camp για παιδιά από 5 – 12 ετών

Η εναλλακτική κατασκήνωση του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με πασχαλινή, παιχνιδιάρικη διάθεση, δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο τους για πέντε ημέρες: Μ. Δευτέρα 29/4, Μ. Τρίτη 30/4, Τετάρτη 8/5, Πέμπτη 9/5 και Παρασκευή 10/5 του Πάσχα, από τις 09:00 μέχρι τις 15:00.

Προηγούμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών, μαζί με τους γονείς τους. Βιωματικές δραστηριότητες με θέματα εμπνευσμένα από τη μυθολογία, την ελληνική διατροφή, το διάστημα και την προϊστορία.

Προηγούμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διαθέτει Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά 5 έως 8 ετών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό - Εκπαιδευτικό Τμήμα και πραγματοποιούνται σε όλους τους άρτια εξοπλισμένους στεγασμένους και υπαίθριους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου».

Προηγούμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εορταστικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  είναι έτοιμο να υποδεχτεί  παιδιά ηλικίας 3-5 χρονών, μαζί με τους γονείς τους, καθώς και παιδιά ηλικίας 5-8, για να βιώσουν μαζί του τη μαγεία των γιορτών! Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια γεμάτα χριστουγεννιάτικες γεύσεις, πρωτοχρονιάτικα αρώματα, χρώματα, φαντασία και πολλές πολλές εκπλήξεις σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις! 

Προηγούμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

«Με σκουπάκι και μυστρί… ξεκινά η Ανασκαφή» - 21 και 22 Οκτωβρίου 2023

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας και μεταμορφωνόμαστε σε αρχαιολόγους για μια μέρα! Πώς γίνεται, όμως, μία ανασκαφή; Τι αντικείμενα βρίσκουμε; Ποια εργαλεία θα χρειαστούμε για ν’ ανακαλύψουμε ευρήματα που κρύβονται, αιώνες τώρα, μέσα στο χώμα; Μικροί και μεγάλοι θα πραγματοποιήσουμε τη δική μας ανασκαφή στα ειδικά διαμορφωμένα σκάμματα του «Ελληνικού Κόσμου».

Προηγούμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

O Ήρωας Ολυμπιονίκης

Στόχος του προγράμματος είναι να προσεγγίσουν οι μαθητές την έννοια του σύγχρονου ήρωα ολυμπιονίκη, να κατανοήσουν ότι κάθε εποχή δημιουργεί τους δικούς της ήρωες και να ανακαλύψουν τους ήρωες του παρελθόντος μέσα από τους σύγχρονους. Παράλληλα, οι μαθητές μπορούν να γνωρίσουν πραγματικά ιδεώδη και την έννοια της ευγενούς άμιλλας, αλλά και ένα πολύ σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας που λέγεται «Oλυμπισμός».

Προηγούμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Καλοκαίρι στην Πόλη 2023

Για δέκα ολόκληρες ημέρες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία «εναλλακτική κατασκήνωση», στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου».

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»