Ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει να παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: διαδραστικές εκθέσεις με σύγχρονη θεματολογία, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας σε μνημεία και τόπους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ για τον Ελληνισμό εκτός συνόρων, πλοήγηση στο Διαδίκτυο, στον κόμβο του Ιδρύματος για την ελληνική ιστορία, και πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάζει και υλοποιεί το Μουσειοπαιδαγωγικό τμήμα του ΙΜΕ. Ακόμη, φιλοξενούνται παραστάσεις, καλλιτεχνικά γεγονότα, εικαστικές και μουσικές εκδηλώσεις καθώς και συνέδρια, φεστιβάλ, διαλέξεις και σεμινάρια.

Δραστηριότητες στον «Ελληνικό Κόσμο»

Συνέδρια

Στο πλαίσιο του διαλόγου ανάμεσα στις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει διεθνή συνέδρια, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με μεγάλη απήχηση και στόχο τη θεωρητική μελέτη των ζητημάτων που ανακύπτουν, την ανταλλαγή απόψεων και τη συναγωγή συμπερασμάτων.

Δραστηριότητες στον «Ελληνικό Κόσμο»

Τριακόντορος

Η τριακόντορος «Ολυμπιακή ιδέα» καθελκύστηκε το 2002 στο λιμάνι του Πειραιά και σάλπαρε με προορισμό το Οτράντο της Κάτω Ιταλίας και τα ελληνόφωνα χωριά της γειτονικής χώρας. Η «Ολυμπιακή Ιδέα» έριξε άγκυρα στον «Ελληνικό Κόσμο» το 2004 και από τότε έως σήμερα το φιλόξενο σκαρί υποδέχτηκε παιδιά που το θαύμασαν – και εκείνο με τη σειρά του τα ταξίδεψε σε μυθικούς αλλά και ιστορικούς κόσμους. Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου» ταξίδεψαν και πάλι θαλασσοπόροι από τον Ιάσονα και τον Οδυσσέα έως το Βάσκο Ντε Γκάμα και το Μαγγελάνο.

Δραστηριότητες στον «Ελληνικό Κόσμο»

Kιβωτός

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είναι ο πρώτος οργανισμός στον κόσμο που αξιοποίησε την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης, είναι ο δεύτερος παγκοσμίως που έχει εγκαταστήσει τέτοιου είδους πρωτοποριακά συστήματα σε μουσειακό χώρο ανοιχτό στο κοινό. Τα προγράμματα που παρουσιάζονται απευθύνονται σε ενηλίκους αλλά και μαθητές, αποδεικνύοντας ότι η πλέον σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαίδευση.

Δραστηριότητες στον «Ελληνικό Κόσμο»

Ντοκιμαντέρ

Tο ΙΜΕ αξιοποιεί το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ ως μέσο για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού που αναπτύχθηκε εντός και εκτός εθνικών συνόρων. Δημιουργεί παραγωγές που συνδυάζουν την καλλιτεχνική εικόνα με την ιστορική τεκμηρίωση. Σημαντικός είναι και ο ρόλος της σύγχρονης τεχνολογίας, με τη χρήση τρισδιάστατων ψηφιακών αναπαραστάσεων μνημείων που δε σώζονται, έργο του αντίστοιχου τμήματος του ΙΜΕ.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»