Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά 5-8 ετών

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διαθέτει Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά 5 έως 8 ετών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό - Εκπαιδευτικό Τμήμα και πραγματοποιούνται σε όλους τους άρτια εξοπλισμένους στεγασμένους και υπαίθριους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου».


 Μάρτιος 2024


Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 Γυναίκες στην Τέχνη

Φρίντα Κάλο, Ισιδώρα Ντάνκαν, Νέλλη, Θάλεια Φλωρά-Καραβία… Ποιες είναι άραγε οι γυναίκες αυτές που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στον κόσμο των τεχνών; Ένα εικαστικό «εργαστήρι» έρχεται να μας δώσει την απάντηση και να μας φέρει σε επαφή με το έργο και την τέχνη της καθεμιάς, από τα οποία  θα εμπνευστούμε και θα δημιουργήσουμε  τα δικά μας πρωτότυπα έργα.


Κυριακή 10 Μαρτίου 2024Πώς να φτιάξεις ένα μαγικό φίλτρο

Μια  βόλτα σε ένα δάσος… κάποιες παράξενες συναντήσεις… μια συνωμοσία… ένα φίλτρο που περιμένει να φτιαχτεί. Γιατί όμως λείπει το τελευταίο συστατικό της συνταγής; Και ποιος κρύβεται πίσω από αυτό; Ελάτε να λύσουμε το μυστήριο και να μάθουμε τα μυστικά των μαγικών φίλτρων και των μάγων του παρελθόντος.

Μπορείτε να συνδυάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πώς να φτιάξεις ένα μαγικό φίλτρο» με τη νέα ταινία «Στα Χνάρια του Einstein - Η Μαγεία της Βαρύτητας», που προβάλλεται στη «Θόλο». Μία ιστορία που από την πρώτη στιγμή καθηλώνει το κοινό, ενώ παράλληλα μεταλαμπαδεύει, με έναν γοητευτικά αφηγηματικό τρόπο γνώσεις για περίπλοκα επιστημονικά θέματα, όπως την έννοια της βαρύτητας και του χωροχρόνου.

Ώρα προβολής: 15:00

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024Καρναβαλικό Παιχνίδι Θησαυρού… Οικογενειακό Πρόγραμμα

Μικροί εν δράσει… Ο βασιλιάς Καρνάβαλος πρέπει να στηθεί μα όλα τα σύνεργα έχουν εξαφανιστεί! Εντολές, γρίφοι κι αινίγματα θα μας οδηγήσουν σε μυστικές κρυψώνες. Με καλή συνεργασία, κέφι και δημιουργική διάθεση ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα κάνει την εμφάνισή του στον «Ελληνικό Κόσμο»… και το ξεφάντωμα ξεκινά!


Κυριακή 24 Μαρτίου 2024Ο Αριστοφάνης προτείνει… Ειρήνη

Από την αρχαιότητα έως σήμερα τα λόγια του επίκαιρα… «Η Ειρήνη να φανεί και από τη σπηλιά να βγει…» Θα γνωρίσουμε τον σπουδαίο κωμικό ποιητή Αριστοφάνη μέσα από το αντιπολεμικό του έργο «Ειρήνη».


Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 - Όταν ο Αρλεκίνος συνάντησε την Κολομπίνα...

...ένα νέο είδος θεάτρου γεννήθηκε στους δρόμους και στις πλατείες της Βενετίας, η  Commedia dell’ Arte! Με μπόλικη φαντασία και κωμική διάθεση θα μεταφερθούμε στην αυτοσχέδια σκηνή της, για να δημιουργήσουμε τον δικό μας θίασο, να φορέσουμε κι εμείς τις μάσκες των ηθοποιών της και να νιώσουμε τη μαγεία της θεατρικής τέχνης.Προηγούμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος»