Καλοκαίρι στην Πόλη - Καλοκαίρι στον «Ελληνικό Κόσμο»

Οι Θεοί του Ολύμπου Διοργανώνουν τη Δική τους «Ολυμπιάδα»


Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου», «Καλοκαίρι στην Πόλη», επανέρχεται για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ-πολύ παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (IME), με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα, υλοποιεί και φέτος το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη», για τέσσερα δεκαήμερα.

Α’ Δεκαήμερο: 17/6-28/6
Β’ Δεκαήμερο: 01/7-12/7
Γ’ Δεκαήμερο: 15/7-26/7
Δ’ Δεκαήμερο: 26/8-06/9

Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. Υλοποιείται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα.

Για δέκα ολόκληρες ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις, προβολές στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται σίτιση (πρόγευμα και γεύμα) που συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα για τα παιδιά. 
 

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» επιστρέφει ανανεωμένη, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ημερήσιο πρόγραμμα:

08:00 - 09:00: Άφιξη στον «Ελληνικό Κόσμο»
09:00 - 10:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
10:30 - 11:00: Δεκατιανό
11:00 - 13:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
13:30 - 14:00: Μεσημεριανό γεύμα
14:00 - 15:00: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
15:00 - 16:45: Απογευματινή ζώνη (κατ' επιλογή)
16:45 - 17:00: Αναχώρηση

Καλοκαίρι στον «Ελληνικό Κόσμο» 2024

Οι θεοί του Ολύμπου διοργανώνουν τη δική τους «Ολυμπιάδα» 

Η γνωστή Δωδεκάδα ξαναχτυπά και αναλαμβάνει δράση! Τέλος, οι φουρτούνες και οι δολοπλοκίες, οι μεταξύ τους τσακωμοί και οι διαφωνίες. Οι Θεοί του Ολύμπου ενώνουν τις δυνάμεις τους κι αποφασίζουν να διοργανώσουν τη δική τους «Ολυμπιάδα» γεμάτη αγώνες γνώσης, γεύσης, τέχνης, μουσικής και αθλητισμού. Πού αλλού; Μα, φυσικά στον «Ελληνικό Κόσμο»! Μας προσκαλούν και μας προκαλούν να λάβουμε μέρος σε αυτό το «Θεϊκό» γεγονός, που θα συμβεί για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά. Μη λείψει κανείς!

Θεατρικό Εργαστήρι:

Ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τους μικρούς μας φίλους. Ετοιμαστείτε για θεατρικό παιχνίδι! Εδώ, θα κάνουμε διακοπές και βουτιές στη μεγάλη πισίνα της φαντασίας! Μαζί, θα διασκεδάσουμε, θα παίξουμε και θα έρθουμε σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου! Μέσα από μια σειρά παιχνιδιών θα ενδυναμώσουμε δεξιότητες, όπως η ομαδικότητα και η εμπιστοσύνη και θα μάθουμε για τον αυτοσχεδιασμό και το storytelling! Θα δημιουργήσουμε χαρακτήρες, θα γνωρίσουμε το σώμα μας, τη φωνή μας και θα ενισχύσουμε τη φαντασία μας!

 

Το θεατρικό παιχνίδι βοηθάει το παιδί:

 • να βελτιώσει την επικοινωνία του με τους φίλους του, την οικογένειά του κ.λπ.
 • να μάθει πώς να συνυπάρχει και να είναι μέλος μιας ομάδας.
 • να προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις.
 • να εκφράζεται σωματικά και ψυχολογικά.
 • να αποκτήσει νέες εμπειρίες. 
 • να είναι ήρεμο και γαλήνιο.
 • να μοιραστεί διάφορα θέματα που το απασχολούν και δεν μπορεί να τα εκφράσει με τα λόγια.
 • να ευαισθητοποιηθεί για περισσότερα θέματα «μπαίνοντας» στη θέση διαφορετικών ρόλων.


Υπεύθυνος Εργαστήριου, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τσουμπάρης

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στη Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Τα τελευταία 7 χρόνια παίζει στο θέατρο, σε παραστάσεις, όπως «Οι Άθλιοι» του Β. Ουγκό και ο «Όλιβερ Τουίστ» του Κ. Ντίκενς, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, και ίσως να έχετε ακούσει τη φωνή του στον Scooby-Doo, στον ρόλο του Σάγκι ή και σε άλλες μεταγλωττίσεις! Παράλληλα, διδάσκει θεατρικό παιχνίδι και θεατρική αγωγή σε διάφορα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και κάνει παραστάσεις με τις ομάδες του!

 

Αθλητικό Παιχνίδι

Μαζί, θα γυμναστούμε, θα χαλαρώσουμε και θα παίξουμε, με βασικό σκοπό τα παιδιά να αγαπήσουν την άσκηση μέσα από το παιχνίδι. 


Το Αθλητικό Παιχνίδι προσφέρει στα παιδιά πολλά οφέλη και τα βοηθάει: 

 • να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.
 • να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, η ομαδικότητα και η συνεργασία μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια.
 • να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους. 
 • να διασκεδάσουν, να απολαύσουν και να χαρούν ένα γεμάτο με ενέργεια καλοκαίρι.

Υπεύθυνος Εργαστήριου, ο γυμναστής Δημήτρης Γιοβανέλης

Ο Δημήτρης Γιοβανέλης, απόφοιτος της Προπονητικής Σχολής Κλασικού Αθλητισμού και Ποδοσφαίρου, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής, έρχεται να μεταφέρει τη θετική του ενέργεια, όρεξη και αγάπη για τον αθλητισμό στους μικρούς φίλους του «Ελληνικού Κόσμου».

Χρειάζεται να κάνω κράτηση για να συμμετέχει το παιδί μου σε ένα δεκαήμερο;
Ναι! Χρειάζεται έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο 212 254 0000.
Πόσο κοστίζει η συμμετοχή ανα βδομάδα;
 • Για κάθε παιδί 200€ ανά βδομάδα μέχρι τις 15:00 και 240€ μέχρι τις 17:00.
 • Για τα μέλη της παιδικής λέσχης «ΙΜΕάκια» και για το δεύτερο ή και περισσότερα παιδιά της ίδιας οικογένειας παρέχονται ειδικές εκπτώσεις. Αντίστοιχα, εκπτώσεις παρέχονται και για την επιλογή δύο δεκαημέρων.
 • Για online προπώληση πατήστε εδώ
Πώς θα έρθουμε στον «Ελληνικό Κόσμο»;
O «Ελληνικός Κόσμος» βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 254, στην περιοχή του Ταύρου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Ποιος αναλαμβάνει τη μεταφορά των παιδιών προς και από τον «Ελληνικό Κόσμο»;
Τα παιδιά έρχονται και αποχωρούν από τον «Ελληνικό Κόσμο» με τους γονείς τους ή τον ενήλικα συνοδό τους, για τον οποίο έχει ενημερωθεί το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών.
Σε ποιους χώρους υλοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα;
Σε όλους τους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Κάθε ομάδα έχει το δικό της σημείο συγκέντρωσης.
Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το πρόγραμμα;
Σε παιδιά από 5 έως 12 ετών.
Συμμετέχουν στις δραστηριότητες όλα μαζί;
Όχι, χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες, σύμφωνα με την ηλικία τους.
Έχω δύο παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Μπορούν να είναι μέλη της ίδιας ομάδας;
Με γνώμονα την καλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα, είναι σημαντικό αυτά να εντάσσονται στην ανάλογη ηλικιακή ομάδα.
Γίνεται ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων;
Πριν από την έναρξη κάθε δεκαημέρου, αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε κάθε γονέα ή κηδεμόνα όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του προγράμματος.
Συμπληρώνουμε κάποια αίτηση συμμετοχής;
Μάλιστα, αυτό γίνεται είτε ηλεκτρονικά είτε δια ζώσης την πρώτη μέρα κάθε δεκαημέρου. Η αίτηση περιλαμβάνει στοιχεία δικά σας και του παιδιού, καθώς κι άλλες σημαντικές πληροφορίες όπως π.χ. αλλεργίες, θέματα υγείας κ.ά.
Χρειάζεται να έχει το παιδί κάτι μαζί του;
Καλό είναι κάθε παιδί να έχει μαζί του ένα τσαντάκι το οποίο θα περιέχει παγούρι με νερό, αντηλιακό, καπέλο και για τα μικρότερα παιδιά μια αλλαξιά ρούχα. Όλα τα υλικά που αφορούν το πρόγραμμα και τη διατροφή, παρέχονται από τον «Ελληνικό Κόσμο».
Τι πρέπει να φοράνε τα παιδιά;
Ελαφριά, άνετα ρούχα που δε μας πειράζει να λερωθούν ή να ταλαιπωρηθούν. Επίσης άνετα, κλειστά παπούτσια.
Ποιες ώρες είναι τα γεύματα;
Το δεκατιανό προσφέρεται στις 10:30 π.μ. και το μεσημεριανό στη 1:30 μ.μ.
Τι περιλαμβάνει το διαιτολόγιο;
Συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα στα παιδιά.
Πόση ώρα διαρκεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα;
Από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, με δυνατότητα άφιξης το πρωί 08:00-9:00. Παράλληλα, τις μεσημεριανές ώρες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, υλοποιούνται εκπαιδευτικά εργαστήρια ποικίλης θεματολογίας από εξωτερικούς συνεργάτες. Οι δραστηριότητες αυτές είναι προαιρετικές, με επιπλέον χρέωση.
Πού παραμένουν τα παιδιά πριν την έναρξη του προγράμματος;
Κατα το διάστημα 8:00 π.μ.- 9:00 π.μ., τα παιδιά παραμένουν στο χώρο υποδοχής του κτηρίου 1, όπου υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία κ.λπ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τι δραστηριότητες περιλαμβάνει;
Κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου τα παιδιά περνούν από όλες τις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» (προβολές Εικονικής Πραγματικότητας, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα) και πολλές ακόμη, σχεδιασμένες ειδικά για κάθε θεματική ενότητα (κινητικά και επιτραπέζια παιχνίδια, κατασκευές, παιχνίδια εμπιστοσύνης, μνήμης κ.λπ.)
Υπάρχουν εξωτερικές δραστηριότητες;
Ναι, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναπαράσταση μιας ανασκαφής», που εφαρμόζεται τις πρωινές ώρες στο Κτήριο 9 του «Ελληνικού Κόσμου». Τα παιδιά μεταφέρονται εκεί με πούλμαν.
Με ποιον τρόπο μπορώ να εκφράσω την άποψή μου για το πρόγραμμα;
Προφορικά στους αρμόδιους μουσειοπαιδαγωγούς που σχεδιάζουν και υλοποιούν το πρόγραμμα, στη διεύθυνση του «Ελληνικού Κόσμου», αλλά και συμπληρώνοντας το ανάλογο φυλλάδιο αξιολόγησης στο τέλος κάθε δεκαημέρου, ένα εργαλείο πολύ σημαντικό για τη διαρκή βελτίωση του προγράμματος. 

 
Αποκλειστικός Χορηγός Επικοινωνίας


Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»