«Κυνηγώντας το όνειρο» της Ζέφης Συρίβλη

Ένα παιδικό βιβλίο συναισθηματικής ενδυνάμωσης από το

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού 

Το παιδικό βιβλίο της Ζέφης Συρίβλη, με τίτλο «Κυνηγώντας το όνειρο», και εικονογράφηση της Μαρίνας Ρούσσου κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας πραγματεύεται το ταξίδι, που κάνουμε, με σκοπό να πετύχουμε τα όνειρά μας. Τίποτα δε συμβαίνει αν πρώτα δεν ονειρευτούμε. Τα όνειρά μας χαρίζουν δύναμη και αισιοδοξία. Μας τροφοδοτούν με την απαιτούμενη ενέργεια για το «δύσκολο ταξίδι» της ζωής και μας μαθαίνουν να δίνουμε σημασία στις βαθύτερες επιθυμίες μας. 

Μια μικρή μύγα πρωταγωνιστεί στην ιστορία. Μια μύγα μικρή, όπως είναι όλες οι μύγες του κόσμου. Το όνειρό της όμως είναι μεγάλο. Θέλει να ανέβει σε ένα μακρινό, κατάλευκο σύννεφο. Προσπαθεί να πετύχει τον στόχο της χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους, μέχρι που συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει η ίδια να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Στη διαδρομή, ένας φάρος θα αποτελέσει το κομβικό εκείνο σημείο, ώστε η μικρή μύγα να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό της. Μέσα στον φάρο έρχεται αντιμέτωπη με νέες εμπειρίες, διλήμματα και με δύσκολες αποφάσεις. 

Η ιστορία, πλαισιωμένη από όμορφες εικόνες, θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες να ακολουθούν τα όνειρά τους, να μην επαναπαύονται και να μη δειλιάζουν μπροστά στις δυσκολίες. Ένα βιβλίο για το όνειρο, την πίστη στον εαυτό μας και στους στόχους μας και για την αξία της προσπάθειας. Ένα βιβλίο που αναδεικνύει τη σημασία που έχει η διαδρομή προς το όνειρο, το ίδιο το ταξίδι. 

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο των στόχων του για τη διάσωση και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού δραστηριοποιείται στον χώρο των έντυπων εκδόσεων, με βιβλία ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου, παιδικές εκδόσεις, λευκώματα, αλλά και περιοδικά, έντυπα και καταλόγους εκθέσεων. 

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για αγορά στο Πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. 

Σύντομο βιογραφικό συγγραφέως

Η Ζέφη Συρίβλη γεννήθηκε στη Γερμανία. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing και εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε αυτούς τους τομείς. Η μητρότητα στάθηκε αφορμή να θυμηθεί την αγάπη της για τις παιδικές ιστορίες. Καθώς πιστεύει στη δύναμη και στη μαγεία των βιβλίων, το 2013 δημιούργησε Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης και συχνά συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα φιλαναγνωσίας. Εκτός από τα βιβλία, αγαπάει τα ταξίδια, τις γάτες, τη ζωγραφική, το μπλε της θάλασσας, μα πάνω απ΄όλα τους ανθρώπους που δεν έχουν σταματήσει να ονειρεύονται και να χαμογελούν. 

Έχει γράψει τα έργα: «Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι» (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, 2012), «Πωλείται» (Επόμενος Σταθμός, 2015), «Η εξαφάνιση της Μπέλλας» (Εκδόσεις Πατάκη, 2020) και «Ένα παράξενο ατύχημα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2022)

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»