Αρχιτεκτονικά Σχέδια

Το κτήριο της «Θόλου», το οποίο έχει επιφάνεια 2.256,68 τ.μ., είναι ένα κέλυφος που περιλαμβάνει μία ημισφαιρική αίθουσα ψηφιακών προβολών, με κοίλο εσωτερικό χώρο, χωρητικότητας 132 ατόμων.

Η αίθουσα προβολών αποτελείται από ένα συμπαγές εξωτερικό σφαιρικό κέλυφος και εσωτερικά από ένα κεκλιμένο επίπεδο με αναβαθμούς, στο οποίο διατάσσονται αμφιθεατρικά οι θέσεις των θεατών. Η πρόσβαση στην αίθουσα προβολών γίνεται μέσα από τον ενιαίο χώρο εισόδου-υποδοχής, στον οποίο οι επισκέπτες εισέρχονται είτε από την οδό Πειραιώς είτε από τους υπόγειους χώρους στάθμευσης του Πολιτιστικού Κέντρου και διαμέσου του αιθρίου.

Ο χώρος υποδοχής έχει τη μορφή υπόστυλης αίθουσας, όπου τρίδυμες κολόνες υποστηρίζουν μία κυματοειδή στέγη. Στη στέγη ανοίγονται σχισμές οι οποίες δίνουν έντονη αίσθηση φωτισμού στο εσωτερικό.


H κατασκευή και εξοπλισμός της ΘΟΛΟΥ, χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Αττικής του Γ'ΚΠΣ,
(50% Εθνικοί πόροι 50% Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης)

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»