Η Εκτεταμένη Πραγματικότητα (XR - Extended Reality) είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε όλα τα πραγματικά, εικονικά και συνδυασμένα περιβάλλοντα καθώς και τις αλληλεπιδράσεις του ανθρώπου - μηχανής. Συμπεριλαμβάνει τη συνδυαστική χρήση όλων των τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας: Επαυξημένης (AR), Εικονικής (VR) και Μικτής Πραγματικότητας (MR)

Οι επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά χρησιμοποιώντας VR κάσκες τελευταίας τεχνολογίας και με την έμπειρη καθοδήγηση των Μουσειοπαιδαγωγών απολαμβάνουν μία πιστή αναπαράσταση πόλεων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα Εκτεταμένης Πραγματικότητας XR-Cosmos του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Εκτεταμένη Πραγματικότητα

Πόλεμος και Ειρήνη - VR Κάσκες

Ο επισκέπτης με τη χρήση κασκών VR, μεταφέρεται στο παρελθόν της Ιερά Μονής του Οσίου Λουκά, με στόχο να ζήσει μια έντονη και μοναδική βιωματική εμπειρία. Η προσέγγιση που ακολουθείται είναι αυτή της αφηγηματικής εμβύθισης, όπου ο χρήστης εμβυθίζεται στον χώρο της πλοκής μιας ιστορίας, όπως συμβαίνει στον αναγνώστη ενός βιβλίου ή στον θεατή μιας κινηματογραφικής ταινίας.
[Δωρεάν Είσοδος]

Εκτεταμένη Πραγματικότητα

XR εμπειρία «Στον Οίκο του Εργοχάρη»

Ζήστε μία διαδραστική εμπειρία Εκτεταμένης Πραγματικότητας (Extended Reality-XR) «Στον Οίκο του Εργοχάρη», ένα αρχαίο αθηναϊκό σπίτι του 5ου αιώνα π.Χ. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία που ερευνητικού προγράμματος Bridges που προσφέρει μία πολυαισθητηριακή (οπτική, ακουστική και απτική) εμπειρία, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε ένα αρχαιοελληνικό σπίτι υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού του «Ελληνικού Κόσμου».

Εκτεταμένη Πραγματικότητα

Το Εργαστήρι του Φειδία - VR Κάσκες

Περιηγηθείτε εικονικά στο Εργαστήριο του διάσημου Αθηναίου γλύπτη Φειδία, στην Αρχαία Ολυμπία, χρησιμοποιώντας VR κάσκες τελευταίας τεχνολογίας και με την έμπειρη καθοδήγηση των Μουσειοπαιδαγωγών. Γίνεται «βοηθοί» του γλύπτη Φειδία, ακολουθώντας βήμα-βήμα τη διαδικασία, που ακολούθησε για την κατασκευή του χρυσελεφάντινου αγάλματος του Δία.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»