Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό την ηθική και υλική υποστήριξη του Ιδρύματος για τη διάσωση και διάδοση της ιστορικής μνήμης και παράδοσης.

Ο Σύλλογος αριθμεί σήμερα γύρω στα 445 μέλη, κάθε ηλικίας, και επιδιώκει να προβάλει το πολύπλευρο έργο του Ιδρύματος, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα συνέδρια και τα σεμινάρια. Οι Φίλοι, μέσα από την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε μουσεία και εκδρομές σε τόπους με ιδιαίτερη ιστορική αξία, συγκεντρώνουν πόρους και βοηθούν και οικονομικά το Ίδρυμα. Παράλληλα, η αποστολή του τριμηνιαίου ενημερωτικού έντυπου «Τα νέα του Ελληνικού Κόσμου» αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο επικοινωνίας ανθρώπων που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα, προσφέροντας ένα βήμα διαλόγου για τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία.


Δείτε περισσότερα στο σχετικό κόμβο.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού όλα αυτά τα χρόνια συμπαραστέκεται με τη δράση του στο έργο μας. Και πρόκειται για ένα έργο δύσκολο και επίπονο, που έχει όμως στόχους υψηλούς: τη διάδοση της γνώσης για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, με την αρωγή των νέων τεχνολογιών, αφού άλλωστε η αλματώδης πρόοδος της τεχνολογίας χαρακτηρίζει την εποχή μας. Το «παράθυρο» του έργου μας στο κοινό είναι το Πολιτιστικό μας Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», ένας υπερσύγχρονος πολυχώρος πολιτισμού, που διαρκώς επεκτείνεται, εμπλουτίζεται, ανανεώνεται. Φιλοδοξούμε να τον καταστήσουμε πόλο έλξης για το ελληνικό -και όχι μόνο- κοινό, σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών, σε έναν χώρο διαμορφωμένο με πρωτοποριακές αρχιτεκτονικές προδιαγραφές. Όλο αυτό το διάστημα λειτουργίας του Ιδρύματος, οι Φίλοι με την παρουσία και την εθελοντική τους προσφορά συμμερίζονται τα οράματά μας και συμβάλλουν στην πραγματοποίησή τους. Εύχομαι ο νέος δικτυακός τόπος του Συλλόγου να ευδοκιμήσει και να φέρει ολοένα και περισσότερους Φίλους κοντά στο έργο μας.

Λάζαρος Εφραίμογλου (1932-2013)
Πρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ

Αγαπητοί Φίλοι,
Αγαπητές Φίλες,

Η εκλογή μου στην Προεδρία του Συλλόγου Φίλων του ΙΜΕ αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για μένα, που με πλημμυρίζει με αισθήματα χαράς και παράλληλα πολλαπλών ευθυνών. Στόχος μου είναι, με τη βοήθεια όλων, ο Σύλλογος Φίλων του ΙΜΕ να αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρή ταυτότητα και με αποτελεσματικές δράσεις να ενισχύσει την παρουσία και το δυναμικό του. Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχιστεί στο μέλλον, με το ίδιο πάθος, ο προγραμματισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων, επισκέψεων και ταξιδιών σε μέρη αναγνωρισμένης ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας παγκοσμίως. Η απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των μελών του Συλλόγου αποτελεί πρώτιστο στόχο για την επίτευξη κάθε δράσης. Γι’ αυτό το λόγο, ο Σύλλογος θα συνεχίσει και θα ενισχύσει την έκδοση του τριμηνιαίου ενημερωτικού εντύπου «Τα νέα του Ελληνικού Κόσμου», αλλά και την τακτική ενημέρωση της ιστοσελίδας του, ώστε να παρέχει σε όλους τους Φίλους και τις Φίλες του ένα βήμα κατάθεσης ιδεών και προτάσεων.

Με εκτίμηση,
Λύντια Μαστρονικολή
Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων ΙΜΕ

Πρόσβαση στο αρχείο του ενημερωτικού εντύπου «Τα νέα του Ελληνικού Κόσμου», μία έκδοση του Συλλόγου Φίλων του ΙΜΕ

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»