Πάσχα στον «Ελληνικό Κόσμο». Ένα πασχαλινό camp για παιδιά από 5 – 12 ετών

Η εναλλακτική κατασκήνωση του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με πασχαλινή, παιχνιδιάρικη διάθεση, δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο τους για πέντε ημέρες: Μ. Δευτέρα 29/4, Μ. Τρίτη 30/4, Τετάρτη 8/5, Πέμπτη 9/5 και Παρασκευή 10/5 του Πάσχα, από τις 09:00 μέχρι τις 15:00.

Γιορτάζουμε το Πάσχα με ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Μέσα από παιχνίδια, κατασκευές, πολυθεματικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές δράσεις, οι μικροί μας φίλοι εκφράζονται, συνεργάζονται, ψυχαγωγούνται και δημιουργούν.

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται, όπως πάντα,  με εντυπωσιακές διαδραστικές προβολές και ταινίες στη «Θόλο», το ημισφαιρικό θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, με εκθέσεις και πειράματα, καθώς και με επιλεγμένες δραστηριότητες από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Συνοπτική Περιγραφή

Ήρθε η Πασχαλιά… την υποδεχόμαστε με χαρά! Πάσχα στον «Ελληνικό Κόσμο» σημαίνει επιστροφή στην παράδοση. Τη Μ. Δευτέρα ερχόμαστε σε επαφή με τα πασχαλινά έθιμα του τόπου μας και πλάθουμε λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια. Συνεχίζοντας  στο ίδιο κλίμα, τη Μ. Τρίτη τη δική μας πασχαλινή λαμπάδα θα δημιουργήσουμε, με τα κόκκινα αυγά θα πειραματιστούμε και θα παίξουμε… αφού πρώτα τα ξετρυπώσουμε στο Πάρκο της Επιστήμης!

Μετά το Πάσχα, καλωσορίζουμε την Άνοιξη μέσα από την Τέχνη, τα χρώματα και τα σχήματα… Την Τετάρτη πρωτότυπα μαγιάτικα στεφάνια θα κατασκευάσουμε εμπνευσμένα από την Φρίντα Κάλο. Την Πέμπτη, από τις τρύπες, τα χρώματα και τις κουκίδες της Γιαγόι Κουσάμα θα εμπνευστούμε και θα δημιουργήσουμε. Την Παρασκευή ανάμεσα σε καμβάδες, φωτογραφίες και σχέδια θα βρεθούμε, στη νέα έκθεση του «Ελληνικού Κόσμου» της εικαστικού Ντένης Θεοχαράκη θα επισκεφθούμε και στον μαγικό καλλιτεχνικό της κόσμο θα περιπλανηθούμε!  

Τα πειράματα Φυσικής και Χημείας που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ΠΑΣΧΑ στον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ», έχουν την επιστημονική επιμέλεια της ομάδας του PLANET PHYSICS. Πρόκειται για πολύ εντυπωσιακά πειράματα, που ενθουσιάζουν τα παιδιά κι έχουν υψηλή εκπαιδευτική αξία. 

Ημερήσιο Πρόγραμμα

 • 09:00 – 09:30 Άφιξη στον «Ελληνικό Κόσμο»
 • 09:30 – 10:30 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
 • 10:30 – 11:00 Δεκατιανό σνακ
 • 11:00 – 13:30 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
 • 13:30 – 14:00 Μεσημεριανό σνακ
 • 14:00 – 15:00 Θόλος
 • 15:00 – 15:30 Αναχώρηση

  Μη Χάσετε!

  Εκπαιδευτικά Προγράμματα
  Σύλλογος Φίλων

  Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

  Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ

  Τελευταία Νέα
  & Ανακοινώσεις

  Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»