Εγκαίνια της έκθεσης "Urban Art"

Την 1η Δεκεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "Urban Art" από την εταιρεία Art Expertise Ekthesis, στο Kτήριο 56 του «Ελληνικού Κόσμου». Η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό από 2 έως 7 Δεκεμβρίου.

Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά είκοσι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής σκηνής, όπως ο Woozy, οι Bleeps.gr, o Jamer, o Ozone, o Same, o Vasilis 1980, ο Littlle, o Icnoc και o Taxis. Εκτέθηκαν περίπου ογδόντα έργα, τα οποία, παρά το ευρύ φάσμα των υλικών τους (από σανίδες του σκέιτμπορντ και πυροσβεστικούς κρουνούς, έως σπρέι σε μουσαμά και λέιζερ σε ξύλο και πλεξιγκλάς) και τα διαφορετικά οράματα των δημιουργών τους, έχουν ένα κοινό παρονομαστή: την κουλτούρα του δρόμου.

Μερικά από τα έργα είναι:

  • Η πόλη μου του Jamer, λάδι σε μουσαμά, 130 x 200 εκ.
  • Full Moon Everyday του Woozy, μεικτή τεχνική σε καμβά, 190 x 195 εκ.
  • Venus των Bleeps.gr, μεικτή τεχνική σε ταπετσαρία πάνω σε μουσαμά 100 x 70 εκ.
  • The day after tomorrow του Ozone, ακριλικά και σπρέι σε μουσαμά, 100 x 70 εκ.
  • Just a glimpse Α, του Parisco, κολάζ και σπρέι σε ξύλο, 121 x 82 εκ.

Η Urban art χαρακτηρίζεται και ως τέχνη της χιλιετηρίδας, γιατί σηματοδοτεί τις κατευθύνσεις της σύγχρονης τέχνης στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Είναι μια τέχνη προσιτή στον καθένα, καθώς δημιουργείται και εκτίθεται ελεύθερα στους δρόμους και τους τοίχους των πόλεων. Ένα έργο Urban art μπορεί να εξαφανιστεί με την ίδια ταχύτητα που εμφανίστηκε στον τοίχο μιας γειτονιάς και έτσι να χαθεί για πάντα. Οι καλλιτέχνες έλυσαν αυτό το πρόβλημα μεταφέροντας, με τον ίδιο δυναμισμό και την ίδια ζωντάνια, τις εικόνες τους από τον τοίχο στο μουσαμά. Δημιούργησαν έτσι μια μόνιμη και σταθερή παρακαταθήκη του έργου τους. Σήμερα, τα συναρπαστικά αυτά έργα μονοπωλούν το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων συλλεκτών και έχουν κατακτήσει την αγορά τέχνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»