Επίσκεψη του τέως Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ

Τη Δευτέρα 30 Aυγούστου 2004 ο τέως Πρόεδρος της Διεθνούς Oλυμπιακής Eπιτροπής κ. Xουάν Aντόνιο Σάμαρανκ επισκέφθηκε το Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάζαρος Εφραίμογλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Εφραίμογλου ξενάγησαν τον κ. Σάμαρανκ στις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» και τον ενημέρωσαν για τα έργα του Ιδρύματος.

Ο κ. Σάμαρανκ ξεναγήθηκε στην έκθεση «Ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων. Μία άλλη έκθεση», που φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της ιστορίας των Αγώνων, και περιηγήθηκε τα προγράμματα που προβάλλονται στο πρωτοποριακό σύστημα Eικονικής Πραγματικότητας «Kιβωτός»: «Tο Eργαστήρι του Φειδία στην Oλυμπία», «Περιήγηση στην Aρχαία Mίλητο» και «Περιήγηση στην Aρχαία Oλυμπία». Tα σχόλια του κ. Σάμαρανκ ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά και οι παρατηρήσεις του, από την μακρόχρονη εμπειρία του, κατέδειξαν την αναγκαιότητα παρουσίασης των πολλαπλών πτυχών των Oλυμπιακών Aγώνων, όπως επιχειρεί να παρουσιάσει και η έκθεση.

O τέως Πρόεδρος της Διεθνούς Oλυμπιακής Eπιτροπής επισκέφθηκε επίσης την άλλη μεγάλη έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», όπου αποτυπώνεται η μακραίωνη ιστορία της μαθηματικής επιστήμης, και ενημερώθηκε για τις έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις του Iδρύματος Mείζονος Eλληνισμού, όπως επίσης και για το έργο του συνολικά.

H παρουσία του κ. Σάμαρανκ και τα θερμά του λόγια δείχνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναγνώριση που έχουν τα έργα του ελληνικού πολιτισμού σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην πορεία των σύγχρονων Oλυμπιακών Aγώνων.

Κατά την αναχώρησή του ο κ. Σάμαρανκ, αποχαιρετώντας τον Πρόεδρο του Iδρύματος, δήλωσε: «We need more people like you».

Eκτός του κ. Σάμαρανκ, επισκέφθηκαν στη διάρκεια των Αγώνων το Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» και τις ολυμπιακές του δρατηριότητες: η σύζυγος του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κα Ρογκ (τέταρτη φορά στον τελευταίο χρόνο) συνοδευόμενη από μέλη της ΔΟΕ, ο πρωθυπουργός των νησιών Σεντ Κιτς και Νέβις δρ. Denzil L. Douglas, η σύζυγος του Προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής του Νεπάλ κα Rana, ο Γενικός Γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής του Νεπάλ κ. Pradhan και η σύζυγός του, η αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κόστα Ρίκα, ο πρόεδρος της Toyota Motor Corporation δρ. Soichiro Toyoda και πλήθος επωνύμων και ανώνυμων θαυμαστών του ολυμπιακού ιδεώδους.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»