Επίσκεψη της Αναπληρωτού Υπουργού Πολιτισμού κας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2004 η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων κ. Σπύρος Καπράλος επισκέφθηκαν τον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάζαρος Εφραίμογλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Εφραίμογλου.

Η Yπουργός και ο κ. Καπράλος ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων. Μία άλλη έκθεση», που φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της ιστορίας των Αγώνων, και περιηγήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία μέσω των προγραμμάτων Εικονικής Πραγματικότητας «Tο Eργαστήρι του Φειδία στην Oλυμπία» και «Περιήγηση στην Aρχαία Oλυμπία» στο σύστημα «Κιβωτός». Πρόκειται για ένα μεγάλο τεχνολογικό και πρωτοποριακό επίτευγμα το οποίο έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί εξολοκλήρου από ελληνικά χέρια.

Η Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων επισκέφθηκαν ακόμη την άλλη μεγάλη έκθεση του Iδρύματος «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», όπου αποτυπώνεται η μακραίωνη ιστορία της μαθηματικής επιστήμης. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τις έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις του Iδρύματος Mείζονος Eλληνισμού, όπως και για το έργο του συνολικά.

Η κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο κ. Σπύρος Καπράλος επισκέφθηκαν το Κτήριο 7 και το χώρο που θα φιλοξενήσει την «Oλυμπιακή Πλατεία» κατά τη διάρκεια των Oλυμπιακών Aγώνων και ενημερώθηκαν για την πορεία των έργων των κτηρίων «Θόλος» και «Θέατρον», που θα είναι έτοιμα το 2006. Το σχόλιο της Υπουργού στο βιβλίο επισκεπτών: «Μοναδική εμπειρία, που οφείλεται στο πάθος και την ποιότητα μοναδικών ανθρώπων» συνοψίζει τη θετική εικόνα που αποκόμισε από την ξενάγησή της στις δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»