«Η Ετυμηγορία» του Μπάρι Ρίντ στο «Θέατρον»

Το δικαστικό θρίλερ «Η Ετυμηγορία», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα,
ανεβαίνει τον προσεχή Οκτώβριο στο
«Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Η νέα μεγάλη παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Θέασις Δράσεις Πολιτισμού,
σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό.Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τον Οκτώβριο το θεατρικό έργο «Η Ετυμηγορία» του Barry Reed, σε θεατρική διασκευή της Margaret May Hobbs. Τον ρόλο του μαχητικού και αδέκαστου δικηγόρου μιας σκοτεινής και περίπλοκης υπόθεσης ερμηνεύει ο μοναδικός Γρηγόρης Βαλτινός. Μετά την τεράστια επιτυχία του «DA» του Hugh Leonard, με τον Γρηγόρη Βαλτινό να ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Πέτρος Ζούλιας αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει ένα βαθιά κοινωνικό δικαστικό δράμα σε μία φιλόδοξη παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Θέασις Δράσεις Πολιτισμού.

Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Γιώργος Σουξές, Νίκος Αρβανίτης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Κώστας Καζάκας, Δημήτρης Καραμπέτσης, Γεωργία Καλλέργη, Άννα Μονογιού, Μανώλης Γεραπετρίτης, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Τσουρουνάκης, Αλεξάνδρα Κολαΐτη, Παντελής Ψακίδης.

Στον ρόλο της Μητέρας, η Χριστίνα Τσάφου.Γρηγόρης Βαλτινός

 

Γρηγόρης Βαλτινός, Ζέτα ΔούκαΧριστίνα, Τσάφου, Γρηγόρης Βαλτινός


Μαριάννα Τουντασάκη, Γεωργία Καλλέργη, Γρηγόρης Βαλτινός, Γιώργος Τσουρουνάκης

Λίγα Λόγια για το Έργο

Το τρομερά επίκαιρο θέμα στις μέρες μας, της απονομής δικαιοσύνης, πραγματεύεται η πολυεπίπεδη ιστορία της Ετυμηγορίας. Ο Φρανκ Γκάλβιν, ένας ξεπεσμένος αλκοολικός δικηγόρος, αναλαμβάνει να δικαιώσει τη νεαρή πελάτισσά του, Ντέμπορα Κέιτ, που πέφτει σε κώμα από ιατρικό λάθος στο νοσοκομείο της καθολικής εκκλησίας «Αγία Αικατερίνη» στη Βοστώνη. Εναγόμενοι στην υπόθεση είναι οι μεγαλογιατροί του νοσοκομείου, τους οποίους εκπροσωπεί ο αδίστακτος ισχυρός δικηγόρος Εντ Κονκάννον. Η αναζήτηση της αλήθειας και η ηθική δικαίωση του θύματος περνά μέσα από πολλά εμπόδια και ανατροπές. Ο Φρανκ Γκάλβιν θα τα βάλει με τη φαιδρότητα των θεσμών και την υποκρισία των ισχυρών. Η Ντέμπορα Κέιτ θα γίνει η αφετηρία μιας άλλης σχέσης με τον εαυτό του και την ουσία της ζωής του. Η ιστορία της Ετυμηγορίας δεν είναι άλλη από τη σύγκρουση του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας και της ανθρώπινης μονάδας που παλεύει με εντιμότητα και αξιοπρέπεια για έναν πιο δίκαιο και ανθρώπινο κόσμο.

Η ταινία «Η Ετυμηγορία» (“The Verdict”, 1982) του Σίντνεϊ Λουμέτ με πρωταγωνιστή τον Πολ Νιούμαν, έχει αποσπάσει πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ και πέντε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, ενώ το έργο έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στη σκηνή του παγκόσμιου θεάτρου, με θετικές κριτικές και σχόλια από το κοινό και τους κριτικούς.


Παντελής Ψακίδης, Χριστίνα Τσάφου, Γρηγόρης Βαλτινός


Άννα Μονογιού, Γρηγόρης ΒαλτινόςΑλεξάνδρα Κολαΐτη, Χριστίνα Τσάφου, Γρηγόρης ΒαλτινόςΚώστας Καζάκας


Γρηγόρης Βαλτινός, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Μανώλης ΓεραπετρίτηςΓιώργος Σουξές, Νίκος Αρβανίτης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ζέτα ΔούκαΝίκος Αρβανίτης, Γιώργος Σουξές, Γρηγόρης Βαλτινός, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Μανώλης Γεραπετρίτης, Δημήτρης Καραμπέτσης

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»