Επιστροφή στη σελήνη... για πάντα!

Η «Θόλος», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου», επελέγη φέτος, μαζί με 120 πλανητάρια σε όλο τον κόσμο, να προβάλει την ψηφιακή ταινία «Επιστροφή στη Σελήνη... για πάντα!» του Βραβείου Google Lunar X! Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Θόλος» είναι το μόνο θέατρο εικονικής πραγματικότητας που έχει επιλεγεί στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα πλανητάρια είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Google Lunar X είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα και «τρέχει» αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο: με στόχο τη δημιουργία νέων ευκαιριών για την παρουσία ανθρώπων και ρομπότ στη Σελήνη, ομάδες από όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται για την αποστολή και προσσελήνωση ενός διαστημικού ρομπότ στη Σελήνη, με κίνητρο το πιο μεγάλο βραβείο στην ιστορία: 30 εκατομμύρια δολάρια!

Ο παγκόσμιος αυτός διαγωνισμός έχει στόχο να συνεχιστεί η εξερεύνηση του διαστήματος όχι από κυβερνήσεις ή χώρες, αλλά από τους ίδιους τους πολίτες του κόσμου! Η ψηφιακή ταινία «Επιστροφή στη Σελήνη... για πάντα!» εξιστορεί τις προσπάθειες των ομάδων αυτών: Για να κερδίσει μια ομάδα το βραβείο Google Lunar X, θα πρέπει να προσεληνώσει ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο, να το κινήσει για 500 μέτρα στην επιφάνεια της Σελήνης και να στείλει ψηφιακό υλικό στη Γη.

Η ταινία ξεκινά με την πρώτη περίοδο εξερεύνησης του διαστήματος, στο τέλος της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Κατά τη διάρκειά της, οι θεατές ανακαλύπτουν τα πορίσματα που πρόσφερε αυτή η πρώτη περίοδος εξερεύνησης της Σελήνης για θέματα όπως η προέλευσή της, η σύνθεση, η δομή και η πρόσβαση στις πρώτες ύλες στην επιφάνειά της.


Στη συνέχεια, το κοινό παρακολουθεί τα βήματα καινοτομίας και μηχανικής των ομάδων που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή διεθνώς στο διαγωνισμό, εξαίροντας το ανθρώπινο πνεύμα ανταγωνισμού και συνεργασίας καθώς οι ομάδες προχωρούν στην τολμηρή αυτή πρόκληση: Ποιος θα κερδίσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια του Google Lunar XPRIZE; Το κοινό παρακολουθεί μια επιτυχημένη εκτόξευση, προσεδάφιση και ένα ταξίδι στην επιφάνεια της Σελήνης. Η ταινία ολοκληρώνεται με μια θεαματική πιθανή εκδοχή του μέλλοντός μας στη Σελήνη.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»