Παρουσίασης έκδοσης του ΙΜΕ «Τα Πισιδικά Βαφτιστικά και Επώνυμα»

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 1998 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος» η παρουσίαση του βιβλίου του κυρίου Βάσου Βογιατζόγλου «Τα Πισιδικά Βαφτιστικά και Επώνυμα».Το βιβλίο, που αποτελεί μια πρωτότυπη γλωσσολογική μελέτη για τον Ελληνισμό της Πισιδίας, παρουσίασαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάζαρος Εφραίμογλου, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Νεοκλής Σαρρής, η ερευνήτρια-γλωσσολόγος κα Χριστίνα Μπασέα και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκος Μπεζαντάκος. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι η Πισιδία διατήρησε την ελληνικότητά της για 800 χρόνια και διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις που θα αφορούν σε ζητήματα του μικρασιατικού Ελληνισμού. Με τη σειρά του ο κ. Βογιατζόγλου ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν στη συγγραφή του βιβλίου, και ιδιαίτερα τον κ. Εφραίμογλου, το έργο του οποίου «έχει πάρει καθαρά εθνικές διαστάσεις». Οι υπόλοιποι ομιλητές επικεντρώθηκαν στο περιεχόμενο του βιβλίου. Συγκεκριμένα, η κα Μπασέα το χαρακτήρισε έργο με αξία κοινωνιολογική και γλωσσολογική, στο οποίο ο συγγραφέας μέσα από τις λέξεις αντλεί στοιχεία για την ιστορία του τόπου, ο κ. Νεοκλής Σαρρής επισήμανε τη μοναδικότητα του έργου, ενώ τέλος ο κ. Μπεζαντάκος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πηγές απ' όπου ο συγγραφέας άντλησε το υλικό του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού χώρου καθώς επίσης και άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, οι οποίοι αντιμετώπισαν ευμενώς το νέο εκδοτικό επίτευγμα του Ιδρύματος.

Το βιβλίο διατίθεται στο πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού του ΙΜΕ και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»