Εικονική Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Ο ιερός χώρος της αρχαίας Ολυμπίας του 2ου αιώνα π.Χ. με τα Μνημεία και ιερά του κτήρια ζωντανεύουν στην «Εικονική περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία».

Ο ναός του Δία, υπόδειγμα δωρικού περίπτερου ναού, το Ηραίο, το παλαιότερο μνημειακό οικοδόμημα του ιερού, το Γυμνάσιο, η Παλαίστρα, το Βουλευτήριο, το Στάδιο, όπου τελούνταν τα περισσότερα αγωνίσματα, αλλά και οι Θησαυροί διάφορων πόλεων αποτελούν τους σταθμούς της περιήγησης στον χώρο γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες!


Εικονική Ξενάγηση

Τεστ Γνώσεων

Πόσο καλά γνωρίζετε την αρχαία Ολυμπία; Είσαστε τόσο καλοί όσο νομίζετε;

Μπορείτε να το διαπιστώσετε παίζοντας, αν ενεργοποιήσετε την λειτουργία «Τεστ Γνώσεων» 

Κατά την εικονική σας περιήγηση, σε ορισμένες θέσεις, θα εντοπίσετε ερωτηματικά εντός ενός χρωματισμένου πλαισίου. Το πράσινο πλαίσιο σηματοδοτεί τις εύκολες ερωτήσεις, ενώ το κόκκινο τις δύσκολες. Πατώντας πάνω σε αυτά, εμφανίζονται ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Ολοκληρώνοντας το «Τεστ Γνώσεων» εμφανίζεται η συνολική σας βαθμολογία.


Η Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπία, κοιτίδα των Oλυμπιακών Aγώνων, βρίσκεται στη Δυτική Πελοπόννησο, στην εύφορη και ευχάριστη κοιλάδα που σχηματίζεται εκεί όπου ο ποταμός Κλάδεος ενώνει τα νερά του με το μυθικό Αλφειό. Στην απομονωμένη και γαλήνια αυτή γωνιά έμελλε να αναπτυχθεί η Ολυμπιακή ιδέα και τα αθλητικά ιδεώδη που συγκινούν μέχρι σήμερα την ανθρωπότητα. Στα ριζά του κατάφυτου λόφου του Κρονίου, σε ένα πανέμορφο άλσος με πλατάνια, αγριελιές και λεύκες, που οι ντόπιοι ονόμαζαν Άλτη (η λέξη προέρχεται από την ίδια ρίζα με το άλσος), δημιουργήθηκε το Ιερό του Ολυμπίου Διός, με τον οποίο τελικά συνδέθηκαν οι Αγώνες. Η αρχή τους χάνεται στα βάθη των αιώνων και στην αχλή του μύθου.

Στη μυθολογική παράδοση αναφέρεται ως ιδρυτής των Aγώνων ο Ηρακλής, ο οποίος πρώτος περιέφραξε το τέμενος και ίδρυσε τους Aγώνες προς τιμήν του πατέρα του Δία. Επίσης, καθιέρωσε ως βραβείο για τους νικητές ένα στεφάνι από κλαδί αγριελιάς, τον κότινο. Την πατρότητα των Αγώνων όμως διεκδικούσαν και άλλοι θεοί και ήρωες, αφού και ο ίδιος ο Δίας είχε νικήσει στο χώρο αυτό τον πατέρα του Κρόνο σε αγώνα πάλης, ο Απόλλωνας τον Ερμή σε αγώνα δρόμου και τον Άρη στην πυγμή, καθώς και ο Πέλοπας τον Οινόμαο στην αρματοδρομία.

Δείτε Επίσης

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»