Global Game Jam [Athens] 2024

To Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά φέτος το Global Game Jam [Athens] και προσφέρει σε όσους πάρουν μέρος την μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν παιχνίδι για την υπέροχη διαδραστική Θόλο, το ημισφαιρικό Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας που διαθέτει.

 

Στο Global Game Jam [Athens] 2024 οι συμμετέχοντες, σε ομάδες, φτιάχνουν μέσα σε 48 ώρες, ένα παιχνίδι με βάση το θέμα που δοθεί στην έναρξη. 

To Global Game Jam [Athens] απευθύνεται σε όσους έχουν πάθος με την δημιουργία παιχνιδιών ανεξαρτήτως ηλικίας, εμπειρίας ή τεχνογνωσίας. Ένα Game Jam είναι η ιδανική διοργάνωση για να γνωρίσεις και να συνεργαστείς με νέους ανθρώπους αλλά και να γεννήσεις νέες ιδέες. 

Πολλές ομάδες που δημιουργήθηκαν σε παρόμοια events, έχουν προχωρήσει και πέρα από τα χρονικά όρια της διοργάνωσης. Πολλά παιχνίδια που φτιάχτηκαν σαν πρότυπα για τη διοργάνωση εξελίχθηκαν σε ολοκληρωμένα παιχνίδια με πλήρη χαρακτηριστικά και έχουν σημειώσει σημαντική επιτυχία.

Δεν χρειάζεται να έχεις ομάδα για να συμμετέχεις σε ένα Game Jam. Συχνά, οι ομάδες φτιάχνονται μετά την παρουσίαση του θέματος από ανθρώπους που έλκονται από μια κοινή ιδέα. Αντίθετα από το τι μπορεί να πιστεύει κανείς, κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό.

Φέτος είναι η 10η διοργάνωση που γίνεται σε φυσικό χώρο και μαζί με τα 2 χρόνια της online παρουσίας μας λόγω της πανδημίας του Covid-19 σηματοδοτεί ένα σημαντικό στόχο που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Την συνεργασία και την δικτύωση των δημιουργών παιχνιδιών.

Αυτό που είδαμε όλα αυτά τα χρόνια είναι το πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να βρεθούμε όλοι μαζί και να δημιουργήσουμε. Είναι σημαντικό να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των δημιουργών για να ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες. Όλα αυτά σε ένα φιλικό περιβάλλον με άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος. Το πάθος για την δημιουργία παιχνιδιών.

Αν αγαπάς τα παιχνίδια, αν θέλεις να φτιάξεις ένα δικό σου παιχνίδι, αν θέλεις να δοκιμάσεις τα όρια της δημιουργικότητάς σου, σε περιμένουμε στις 26-28 Ιανουαρίου.

Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα globalgamejamathens.gr

Εκεί θα βρείς επιπλέον στοιχεία για την διοργάνωση όπως:

  • Πληροφορίες προετοιμασίας για τους λιγότερο έμπειρους
  • Βίντεο από παλαιότερες διοργανώσεις για να πιάσεις τον παλμό
  • Παιχνίδια που αναπτύχθηκαν σε παλαιότερες διοργανώσεις μας για να διασκεδάσεις και να δείς τι είναι εφικτό να αναπτυχθεί σε 48 ώρες
  • Τα θέματα των παλαιότερων διοργανώσεων για να αρχίσουν να σου έρχονται ιδέες
  • Το πρόγραμμα της διοργάνωσης
Εκτός συναγωνισμού το ΙΜΕ θα προσφέρει στην καλύτερη υλοποίηση για τη Θόλο το εικονιζόμενο έπαθλο, καθώς και την ευκαιρία το παιχνίδι τους να είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η κριτική επιτροπή για το έπαθλο θα αποτελείτε από στελέχη του ΙΜΕ και θα λαμβάνονται υπόψη πέρα από την τεχνική αρτιότητα και την ποιότητα του παιχνιδιού και οι εξής παράγοντες:

  • Διάρκεια παιχνιδιού (ιδανικά 2-5 λεπτά)
  • Τρόπος που υλοποιήθηκε το crowd interaction (είναι διασκεδαστικό για όλους;)
  • Edutainment, είναι δηλαδή Ψυχαγωγικό και Εκπαιδευτικό παράλληλα
  • Καταλληλότητα για μικρές ηλικίες
  • Έχει θέμα σχετικό με τον Ελληνικό Πολιτισμό

Δείτε εδώ πως να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι στη Θόλο με τη μηχανή Unity.


Δήλωσε Συμμετοχή

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»