130 χρόνια Νίκος Καζαντζάκης

Ο «Ελληνικός Κόσμος», σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, παρουσιάζουν μια έκθεση-αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συγγραφέα με τίτλο: «130 χρόνια Νίκος Καζαντζάκης». Η έκθεση, που διοργανώνεται με αφορμή τα 130 χρόνια από τη γέννησή του, πραγματοποιείται πρώτη φορά στην Αθήνα.

Δακτυλογραφημένα έργα με τις χειρόγραφες διορθώσεις του συγγραφέα, προσωπικά του αντικείμενα, όπως το σημειωματάριο-λεύκωμα που ο Καζαντζάκης είχε από κοινού με τον Σικελιανό, τα βιβλία και οι μεταφράσεις τους, αφιέρωμα στα ταξίδια του και φωτογραφίες από έργα του που έχουν μεταφερθεί στο θέατρο ή στον κινηματογράφο είναι ορισμένα από τα εκθέματα που αποκαλύπτουν την πολυτάραχη ζωή και το πλούσιο έργο του συγγραφέα. Η έκθεση, μέσα από το σπάνιο αυτό υλικό -ένα μέρος του οποίου εκτίθεται πρώτη φορά-, αναδεικνύει την οικουμενικότητα του Νίκου Καζαντζάκη, αφού παραμένει ο πιο πολυμεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας, και ταυτόχρονα μεταδίδει στον επισκέπτη ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Ωράριο


Κόμβος έκθεσης: kazantzakis.hellenic-cosmos.gr

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»