«Η θάλασσα θεών, ηρώων και ανθρώπων στην αρχαία ελληνική τέχνη»

Η έκθεση «Η θάλασσα θεών, ηρώων και ανθρώπων στην αρχαία ελληνική τέχνη» ("La mer des dieux, des héros et des hommes dans l'art grec antique") αποτελούσε μια περιήγηση στη θάλασσα μέσα από φωτογραφικές απεικονίσεις σκηνών της αγγειογραφίας. Εκεί ο επισκέπτης ανακάλυπτε ένα πλήθος θεών και ηρώων και πανάρχαιους μύθους, που είναι πηγή έμπνευσης για την τέχνη και τη λογοτεχνία από την Αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009. Ταυτόχρονα, δόθηκε διάλεξη της κυρίας Αλίκης Σαμαρά-Kaufmann, Αρχαιολόγου, Ειδικής Συνεργάτιδας στο τμήμα Ελληνικών, Ρωμαϊκών και Ετρουσκικών Αρχαιοτήτων του Μουσείου του Λούβρου, με θέμα «Ταξίδια στην αρχαία ελληνική κεραμική: Μύθος και πραγματικότητα». Η έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τη συμβολή του συλλόγου "Elia" και την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Κόμβος έκθεσης thalassa.ime.gr

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»