Το Βραχιόλι: Νεοελληνικό και Ethnic 19ος-20ός αιώνας

Έκθεση της συλλογής βραχιολιών της Κατερίνας Κορρέ-Ζωγράφου

Από τις 10 Νοεμβρίου 2008 μέχρι τα τέλη Μαΐου 2009 φιλοξενήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» έκθεση με συλλογή βραχιολιών της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κατερίνας Κορρέ-Ζωγράφου. Η έκθεση ήταν η πρώτη που διοργανώθηκε στους νέους εκθεσιακούς χώρους του «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Περιλάμβανε περισσότερα από διακόσια βραχιόλια, νεοελληνικά και άλλων λαών, του 19ου και 20ού αιώνα. Καθένα έκρυβε και μία ξεχωριστή ιστορία, όπως άλλωστε και ο κάτοχός του, αντικατοπτρίζοντας θεατές και αθέατες όψεις της καθημερινότητας. Με αυτό τον τρόπο οι προσωπικές ιστορίες γίνονταν αφετηρία για να διερευνηθούν ευρύτερα ιστορικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως είναι η μετακίνηση πληθυσμών, μιας και πολλές φορές τα κοσμήματα βρέθηκαν μακριά από τους τόπους κατασκευής τους, αλλά και ζητήματα που αφορούσαν την κοινωνική διαστρωμάτωση, αφού αυτά αποτελούσαν δείγμα ευμάρειας των κατόχων τους. 

Δείτε περισσότερα στο σχετικό κόμβο.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»