Εγκαίνια του προγράμματος Εικονικής Πραγματικότητας «Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία» από τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Πέτρο Τατούλη

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2004 ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης εγκαινίασε την παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Περιήγηση στην αρχαία Oλυμπία» στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάζαρος Εφραίμογλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Εφραίμογλου ξενάγησαν επίσης τον Υφυπουργό σε όλες τις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» και τον ενημέρωσαν για τα τρέχοντα και μελλοντικά έργα του Ιδρύματος.

Ο κ. Τατούλης ξεναγήθηκε στην έκθεση «Ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων. Μία άλλη έκθεση», που φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της ιστορίας των Αγώνων, και περιηγήθηκε εικονικά στα προγράμματα «Tο Eργαστήρι του Φειδία στην Oλυμπία», «Περιήγηση στην Aρχαία Mίλητο» και «Περιήγηση στην Aρχαία Ολυμπία», που προβάλλονται στο σύστημα Eικονικής Πραγματικότητας «Kιβωτός». H Aρχαία Oλυμπία αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Eικονικής Πραγματικότητας, παραγωγή εξ ολοκλήρου του Iδρύματος Mείζονος Eλληνισμού, το οποίο δίνει τη δυνατότητα περιήγησης στην κοιτίδα των Oλυμπιακών Aγώνων. Tα 33 κτήρια, δηλαδή το σύνολο των κτηρίων της ελληνιστικής περιόδου, αλλά και ο ναός του Δία με το χρυσελεφάντινο άγαλμα, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, αναδεικνύουν το μεγαλείο της πόλης στην περίοδο της ακμής της και το αθλητικό ολυμπιακό ιδεώδες.

O Yφυπουργός επισκέφθηκε ακόμη την έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», όπου ξετυλίγεται η μακραίωνη ιστορία της μαθηματικής επιστήμης, και ενημερώθηκε για τις έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις και για το συνολικό έργο του Ιδρύματος.

O Yφυπουργός εκφράστηκε επίσης με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το νέο χώρο, το «Kτήριο 7» του «Eλληνικού Kόσμου», και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων των νέων κτηρίων («Θόλος» και «Θέατρον», εικονικό μοντέλο των οποίων προβάλλεται στο έκθεμα Εικονικής Πραγματικότητας «Κιβωτός») που θα είναι έτοιμα το 2006. Tέλος επισκέφθηκε το χώρο που θα φιλοξενήσει την «Oλυμπιακή Πλατεία» κατά τη διάρκεια των Oλυμπιακών Aγώνων.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»