Εγκαίνια έκθεσης «Θέατρο, μια τέχνη τεχνών»

Με κεντρικό άξονα τα εκθέματα της «δραματουργίας» και της «παράστασης» το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού υποδέχτηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2006, και ώρα 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» της οδού Πειραιώς 254, τη νέα έκθεση με τίτλο «Θέατρο, μια τέχνη τεχνών», την οποία εγκαινίασε ο κ. Νίκος Κούρκουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Στην έκθεση αποκαλύπτεται η μαγική στιγμή της συνάντησης δραματουργού, ηθοποιού και κοινού στη διάρκεια της παράστασης, μέσα από την εξέταση του θεάτρου ως συνύπαρξη πολλών καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή, με σκοπό να δημιουργήσουν το οπτικό και ηχητικό περιβάλλον για τη μαγική αυτή ώρα. Έτσι ξεκινάει η περιπλάνηση στον κόσμο του θεάτρου, μέσα από αναφορές σε δραματουργούς και θεατρικά ρεύματα, από το αρχαίο ελληνικό δράμα μέχρι σήμερα. Mεγάλες «σχολές» του θεάτρου, σημαντικοί δραματουργοί, σπουδαία έργα και αξιόλογοι ρόλοι παρουσιάζονται μέσα από κείμενα, φωτογραφίες -ελληνικών κυρίως- παραστάσεων, κοστούμια και θεατρικά αποσπάσματα.

Περιμετρικά στο χώρο αναπτύσσονται ενότητες, με πρώτη την αρχιτεκτονική, παρουσιάζοντας τις αλλαγές και την εξέλιξη του θεατρικού χώρου μέσα από πέντε μακέτες. Ακολουθεί η ενότητα της σκηνογραφίας, όπου μέσα από κείμενο και μακέτες σκηνικών γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών εξετάζεται η σημαντική εργασία των σκηνογράφων. Το φως και η μουσική, τα πραγματικά θεατρικά κοστούμια και οι μάσκες, ως καθοριστικοί παράγοντες κάθε παράστασης, έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα αυτή και να δημιουργήσουν τελικά μια «ζωντανή» παράσταση.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»