Αρχείο Εκδηλώσεων ΅Συλλόγου Φίλων (2008)

Στις 15 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Μουσείο του Πειραιά, με ξεναγό την αρχαιολόγο κα Μάχη Καρανίκη.


Στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2008 πραγματοποιήσαμε διήμερη εκδρομή στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη. Με ξεναγό τον καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη, υπεύθυνο των ανασκαφών στην αρχαία Μεσσήνη, επισκεφθήκαμε το Ασκληπιείο, τον Οίκο της Τύχης και το Εκκλησιαστήριο.


20 Σεπτεμβρίου 2008
Διοργανώσαμε ημερήσια εκδρομή στην Τζια. Με ξεναγό τη φιλόλογο κα Μίρκα Κονδάκη, επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ιουλίδας και θαυμάσαμε τις Κόρες και τα γλυπτά της Καρθαίας.


18-20 Μαΐου 2008
Διοργανώσαμε τριήμερη εκδρομή στη Βεργίνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και την Παναγία τη Σουμελά. Πρώτος σταθμός μας ήταν το Δίον και ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας, στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τη Θεσσαλονίκη με το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο της, και την όμορφη Βέροια, με το Πάρκο της Ελιάς και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Τελευταίος σταθμός μας ήταν το Βέρμιο και το φημισμένο μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελά.


12 Απριλίου 2008
Διοργανώσαμε ημερήσια εκδρομή στο Λαύριο και στο Σούνιο. Με ξεναγό την αρχαιολόγο κα Έλλη Χαραλάμπους, επισκεφτήκαμε στο Λαύριο το Θέατρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Ορυκτών και στο Σούνιο το ναό του Ποσειδώνα.


27 Φεβρουαρίου 2008
Πραγματοποιήσαμε στο Κτήριο 1 προβολή βίντεο από την εκδρομή της Καππαδοκίας.


26 Ιανουαρίου 2008
Διοργανώσαμε εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με αρχαιολόγο την κα Μάχη Καρανίκη.


9 Ιανουαρίου 2008
Έγινε στο Κτήριο 1, σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας. Ακολούθησε ενημέρωση για τα προσεχή σχέδια του Συλλόγου, καθώς και για το ζήτημα του εθελοντισμού, μέσα από το οποίο εκφράζεται η ενεργός στήριξη των μελών μας στο Ίδρυμα. Τέλος, τα μέλη μας ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του Τμήματος Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας κ. Βαρλά για το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται στο πρόγραμμα ανασύστασης των γενεαλογικών δέντρων.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»