Αρχείο Εκδηλώσεων ΅Συλλόγου Φίλων (2011-2012)

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 αναχωρήσαμε για το επταήμερο ταξίδι μας στην περιοχή της Καμπανίας στην Ιταλία. Με κέντρο τη Νάπολη, περιηγηθήκαμε την Ποσειδωνία, το Σορέντο, το Κάπρι, την Ηράκλεια, την Πομπηία και την Καζέρτα.
 
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 διοργανώσαμε δείπνο μελών στο εστιατόριο-μεζεδοπωλείο «Επ’ Αυλή», στο Παγκράτι. Μια ευκαιρία να χαρούμε όλοι μαζί με ένα ποτήρι κρασί στην αρχή του καλοκαιριού αλλά και στη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου.
 
Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 διοργανώσαμε επίσκεψη στην Πύλη του Αδριανού και στο ναό του Ολυμπίου Διός μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ξεναγός μας ήταν η κα Μάχη Καρανίκη.
 
Στις 30 Μαΐου 2012 επισκεφθήκαμε το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, στο πλαίσιο ιδιωτικής ξενάγησης από την επιμελήτριά του κα Μίνα Μωραΐτου.
 
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 έγινε στο καφενείο του αιθρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φίλων. Στη συνέχεια, τα μέλη του Συλλόγου παρακολούθησαν στη «Θόλο» την προβολή της τρισδιάστατης ταινίας «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης».
 
Από τις 12 έως τις 21 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήσαμε δεκαήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία, την Κιλικία και την Άνω Συρία, ένα πολιτιστικό ταξίδι σε τόπους μοναδικής ομορφιάς και ιστορικής αξίας για τον Ελληνισμό. Μεταξύ άλλων, επισκεφθήκαμε το «ανοιχτό μουσείο» του Γκόρεμε, το μουσείο Μεβλανά στο Ικόνιο, το αρχαιολογικό μουσείο της Αντιόχειας με την περίφημη συλλογή ψηφιδωτών και το ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τις ανασκαφές στο αρχαίο Ζεύγμα, την Ούρφα, την ελληνιστική Έδεσσα της Συρίας με το τέμενος του Αβραάμ, το βιβλικό χωριό Χαρράν της Μεσοποταμίας και το μοναδικό Göbekli Tepe, ένα από τα παλαιότερα λατρευτικά κέντρα του κόσμου. Επιστέγασμα όλων ήταν το αινιγματικό όρος Νεμρώδ και τα κολοσσιαία αγάλματα της Κομμαγηνής.

 
Περίπατοι στην Αθήνα με ξεναγό τη Μάχη Καρανίκη
Στις 10/4, 22/5 και 05/6 πραγματοποιήθηκαν περιηγήσεις στο Μνημείο του Λυσικράτους, στο Θέατρο του Διονύσου, στα μνημεία της Αποστόλου Παύλου, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, στο Λουτρό των Αέρηδων και στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Οι περιηγήσεις έγιναν με ξεναγό την κυρία Μ. Καρανίκη και με μεγάλη συμμετοχή Φίλων του Συλλόγου.
 
Στο πλαίσιο των περιηγήσεών μας στην ελληνική επικράτεια, πραγματοποιήσαμε από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2011 τετραήμερη αεροπορική εκδρομή στην ακριτική Καστοριά. Επισκεφθήκαμε τη Βεργίνα, το Αμύνταιο, τον Άγιο Αθανάσιο, τις Πρέσπες, με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον τους, τον Άγιο Γερμανό και το Δισπηλιό, γνωστό για τον προϊστορικό λιμναίο οικισμό του, από τους σημαντικότερους και παλαιότερους του είδους στην Ευρώπη.
                
 
Στις 26 Ιανουαρίου 2011 έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στο φουαγέ του Κτηρίου 1. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο υπεύθυνος του τμήματος Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας του ΙΜΕ κ. Μιχάλης Βαρλάς παρουσίασε σε ειδική προβολή τη δημιουργία ενός γενεαλογικού δένδρου.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»