«Χορεύουμε ελληνικά;» Μαθήματα παραδοσιακών και λαϊκών χορών από το Σύλλογο Φίλων του ΙΜΕ στον Ελληνικό Κόσμο

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, συνεχίζεται για δεύτερη (2η) χρονιά, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» κύκλος μαθημάτων παραδοσιακών και λαϊκών χορών με τίτλο «Χορεύουμε Ελληνικά». Τα μαθήματα που απευθυνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο μυημένους χορευτές, θα πραγματοποιούνται στον Ελληνικό Κόσμο κάθε Κυριακή.

Οι παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί, αποτελούν μια εναλλακτική μορφή άσκησης, που συνδυάζει μουσική και κίνησηκαι είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Παράλληλα συνιστούν πράξη μνήμης και διατήρησης της λαϊκής παράδοσης. Η κουλτούρα και ο Πολιτισμόςκάθε τόπου αναβιώνουν μέσα απο το χορό και την παραδοσιακή μουσική και οι χορευτές ανακαλύπτουν το παρελθόν τους, καθώς εξοικειώνονται με τους παραδοσιακούς ήχους και ρυθμούς.

Διδάσκει ο κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, ο οποίος ασχολείται με τη λαόγραφία και τον παραδοσιακό χορό εδώ και είκοσι χρόνια: αρχικά, ως μαθητής παραδοσιακών χορών, έπειτα ως χορευτής στην επαγγελματική ομάδα του Θεάτρου Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» και τα τελευταία χρόνια ως ερευνητής και δάσκαλος. Η πολυετής πείρα του τον καθιστάικανό μεταλαμπαδευτή των ηθών, των εθίμων και της γενικότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ: απο την Κρήτη, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τον Πόντο κ.α.
Ημέρα: Κυριακή
Ώρα έναρξης: 11.00
Διάρκεια μαθηματος: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρω/μήνα

ΛΑΪΚΟΙ ΧΟΡΟΙ: χασαπορσέβικο, ζεϊμπέκικο, συρτάκι κ.α.
Ημέρα: Κυριακή
Ώρα έναρξης: 12.00
Διάρκεια μαθήματος: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής:15 ευρω/μήνα

Για την εκμάθηση παραδοσιακών και λαϊκών χορών (11.00 - 13.00), το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20 ευρώ/μήνα

Έναρξη μαθημάτων την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015


Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»